3 iunie 8:12 PM

Abonare la google news

Cîţu, despre introducerea unei taxe auto: Am fost foarte clar în negocierile cu Comisia Europeană, am spus că nu doresc taxe

Întrebat despre taxa auto din PNRR, premierul a afirmat: „Acolo nu scrie taxă, ci măsură de descurajare a înscrierii autovehiculelor care poluează. Am fost foarte clar şi în negocierile cu Comisia Europeană, am spus că nu sunt adeptul taxelor, nu doresc taxe, chiar dacă este vorba despre taxă de mediu. Eu cred că pozitiv putem să descurajăm oamenii să-şi cumpere maşini vechi”.

 

Potrivit News.ro, premierul afirmă că „dacă economia creşte, românii bogaţi îşi vor cumpăra maşini noi”.

„Sunt măsuri, nu trebuie să mergem direct la taxe (…) impunerea de taxe nu duce la scăderea poluării, a mai declarat premierul.

 

Ministrul Proietelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că măsurile de a reduce poluare sunt „parte din negociere” pentru ca România să primescă „fonduri multe pe rutier”. El a vorbit despre o „politică de descurajare a înregistrării maşinilor vechi”.

 

„Nu este decisă forma în care se va întâmpla acest lucru, dar trebuie să evităm să mai fim cimitirul de maşini vechi al Europei”, a subliniat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul