miercuri 19 ianuarie 12:48 AM

Abonare la google news

Cîţu, despre acuzaţia de plagiat la adresa premierului Ciucă: „Trebuie clarificat foarte rapid, să nu devină o vulnerabilitate”


Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat, marţi seară, la Digi24, că premierul Nicolae Ciucă trebuie să clarifice cât mai repede situaţia privind acuzațiile de plagiat care îi sunt aduse, astfel încât să nu devină o vulnerabilitate pentru liberali.


Florin Cîțu a reacționat, marți seara, la informațiile apărute în spațiul public privind acuzațiile de plagiat la adresa premierului Ciucă. Potrivit liderului PNL, „premierul va trebui să clarifice situaţia cu teza de doctorat – şi cu siguranţă va face acest lucru – în faţa românilor”.

Întrebat dacă e o vulnerabilitate pentru PNL, Florin Cîțu a răspuns că „în acest moment, nu”.

„Sigur că premierul Ciucă va veni și va explica. Este de datoria domniei sale să explice ce se întâmplă cu această teză de doctorat. Înțeleg că deja a trimis-o la o comisie de evaluare, nu știu la care, dar este datoria domniei sale să vină și să clarifice. Trebuie foarte rapid clarificat acest subiect ca să nu devină o vulnerabilitate”, a mai spus președintele PNL, Florin Cîțu.

Întrebat, de asemenea, ce relaţie are cu premierul, liderul PNL a afirmat: „E o relaţie cinstită, onestă. Sunt lucruri pe care trebuie să le discutăm. Discuţia aseară a fost foarte bună. O discuţie lungă, nu tot timpul în cei mai prietenoşi termeni”.

Conform publicaţiei PressOne, premierul Nicolae Ciucă și-a plagiat lucrarea de doctorat. Potrivit analizei publicației, Nicolae Ciucă ar fi plagiat un sfert din lucrarea susținută în 2003. În replică, premierul a declarat că acuzațiile „nu se pot susține științific”

Astfel, actualul premier ar fi plagiat cel puţin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe Militare.

Nicolae Ciucă a susținut în 2003, când avea gradul de locotenent-colonel, lucrarea de doctorat cu titlul „Dimensiunea angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale”.

Editor : I.C


Digi24.ro