Abonare la google news

Ciprian Tătărușanu, vedetă în Gazzetta Dello Sport în ziua derby-ului Inter – AC Milan. „Și-a revenit grozav!”

Ciprian Tătărușanu a fost analizat de jurnaliștii de la Gazzetta Dello Sport înaintea derby-ului pe care AC Milan îl va juca împotriva celor de la Inter.

Portarul român va fi titular în meciul Inter – AC Milan, azi, ora 21.45, în sferturile de finală ale Cupei Italiei, iar Gazzetta Dello Sport i-a decicat un material chiar în ziua derby-ului.

Gianluigi Donnarumma este suspendat, iar Stefano Pioli va merge pe mâna lui Ciprian Tătărușanu la partida din Cupa Italiei, așa cum s-a întâmplat și la meciul cu Torino, din optimi, scor 0-0 (5-4 după loviturile de la 11 metri), atunci când fostul internațional român a apărat un penalty.

Ciprian Tătărușanu, vedetă în Gazzetta Dello Sport în ziua derby-ului Inter – AC Milan

„Obișnuit să fie titular, „Tătă” a pierdut în sezonul trecut, la Lyon, duelul cu Lopes, având doar câteva apariții. Transferul la Milan a însemnat sosirea la unul dintre cele mai mari cluburi din lume, dar și acceptarea statutului de rezervă, având în vedere că nu se apropie nimeni de postul lui Gigio.

Tătărușanu era văzut drept versiunea românească a lui Reina, care a plecat în Premier League. Nimic mai mult. Existau temeri că ar fi cam ruginit. Debutul șocant din meciul cu Roma, 3-3, când Donnarumma avea probleme din cauza testului fals pozitiv, părea să le dea dreptate celor sceptici: o ieșire eronată pe centrare, golul de 1-0 al lui Dzeko și o remiză care putea fi evitată.

Tătărușanu era la răscruce atunci. Dacă ar fi fost afectat prea mult de acea evoluție, ar fi riscat să nu mai fie nici a doua variantă de portar. În schimb, și-a revenit grozav. La Praga, în Europa League, a fost decisiv în securizarea victoriei cu Sparta. Apoi, cu Torino, reacție bună datorită experienței și caracterului său”, a scris Gazzetta Dello Sport.

Sursa: Prosport