Abonare la google news

Ciprian Alexandru, noul subprefect al județului Giurgiu, implicat într-un dosar penal: ”Nu cunosc acuzațiile ce mi-ar putea fi aduse”(DECLARAȚII ÎN EXCLUSIVITATE)

În mediul online, pe mai multe conturi de socializare, circulă – după numirea lui Ciprian Alexandru în funcția de subprefect al județului Giurgiu – informații potrivit cărora acesta ar fi „protagonist” într-un dosar penal.

Ciprian Alexandru este subprefect al județului Giurgiu începând de ieri, 4 martie.“Numirea are loc în contextul prezenței USR PLUS în consiliile locale giurgiuvene unde, se pare, deja încep să scoată la iveală o parte din problemele existente în primării: angajări fără concurs, contracte atribuite preferențial, împiedicarea transparentizării administrației locale etc”, a postat site-ul USR Giurgiu.

Ținut ”ascuns” de actualul subprefect, dosarul vede, acum, lumina zilei, cum se spune. Surse din interiorul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au precizat, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, că ”documentul care circulă în mediul online este real și că are la bază o plângere penală formulată de una dintre cele trei societăți comerciale aflate ca părți în dosar”.

Concret, este vorba despre o fotocopie a unei Ordonanțe emise de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice în 23 iulie 2019, având ca obiect ”începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”.

Ordonanța emisă de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice în 23 iulie 2019

Citeste si:  Ținuta lui Bernie Sanders de la inaugurarea lui Biden, criticată într-un articol controversat: Simbolul privilegiului omului alb

Subprefectul Ciprian Alexandru și firma menționată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice

Mai exact, cu circa doi ani în urmă, după ce liderul USR Giurgiu de la vremea respectivă, Cosmin Andronache, a demisionat din funcție, au apărut acuzații conform cărora acesta ar fi închiriat un spațiu în care își desfășura activitatea filiala din Giurgiu a USR.

Citeste si:  Asociația lui Cumpănașu și Academia de Poliție îi învață „etică, integritate și anticorupție” pe angajații din Ministerul Educației, într-un proiect de 4,8 milioane lei

În Ordonanțe emisă de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice erau menționate trei firme –  SC Breazu Renting Center SRL, SC Tavimed Creative Choice SRL și SC Eskira SRL.

Una dintre acestea, SC Tavimed Creative Choice SRL, i-a aparținut, până anul trecut, noului lider (și actual subprefect) al USR, Ciprian Alexandru. Cu alte cuvinte acesta era implicat într-un dosar penal, prezența sa în fruntea USR Giurgiu fiind cel puțin controversată.

Ciprian Alexandru: ”Până în prezent, eu nu am fost citat pentru vreo declarație nici la Poliție, nici la Parchet”

Referitor la aceste acuzații, legate de implicarea sa într-un dosar penal, subprefectul județului, Ciprian Alexandru, a precizat:

”Știu despre ce document se face vorbire în mediul online. Până în prezent, eu nu am fost citat pentru vreo declarație nici la Poliție, nici la Parchet, nici în calitate de administrator al firmei, nici în calitate de lider al formațiunii politice. Nu cunosc acuzațiile ce mi-ar putea fi aduse, și am destule motive să cred că documentul este unul nereal, ca să nu spun fals. Pe de altă parte, societatea pe care o dețineam, TAVIMED, am închis-o în cursul anului trecut. Repet, nu cunosc să fiu subiectul unui dosar penal. Consider să sunt doar răutăți ale unor persoane invidioase, răutăți ce circulă de ceva timp pe Facebook, și care sunt alimentate doar de eventuale sau reale numiri ale mele în diferite funcții politice sau administrative!”, a declarat, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, subprefectul Ciprian Alexandru.

Citeste si:  Florin Cîțu anunță că vrea să reformeze aparatul public, ANAF-ul, sistemele de pensii și de salarizare și să restructureze companiile de stat

Citeste articolul pe Gandul