Abonare la google news

Cioloş: Sunt mulţumit de Ioana Mihăilă. E important că medicii să explice care sunt beneficiile vaccinării, nu politicieni

Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că este mulţumit de activitatea ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care a pregătit mai multe programe de investiții, însă Cioloș nu este pe deplin mulțumit de modul cum se desfășoară campania de vaccinare anti-COVID care este în prezent asumată de premier și solicită că această campanie de imunizare să revină în subordinea Ministerului Sănătății.

”Da, sunt mulţumit de Ioana Mihăilă. Ioana Mihăilă pe mandatul pe care îl are, livrează, aţi văzut, nu ştiu cât s-a văzut, dar ea a început să organizeze concursuri la spitalele care sunt în subordinea Ministerului, are pregătite proiecte de  investiţii, ştu că e o discuţie care a început şi cu Banca Europeană de Investiţii, care acordă şi asistenţă tehnică statului român, Guvernului, că să pregătească proiecte de investiţii. Ştiţi că a venit şi cu acea propunere de Agenţie care are exact obiectivul acesta de a pregăti investiţiile. Şi aici vorbesc de elemente din programul de guvernare care nu sunt strict legate de pandemie unde şi în pandemie vedeţi că Ioana Mihăilă e foarte prezentă, inclusiv pe campania de vaccinare, chiar dacă campania de vaccinare a fost asumată de la începutul guvernării, de premierul Cîţu, cu echipa lui directă. Țin minte că am discutat atunci cu dânsul să  o preia, din nou, Ministerul Sănătăţii şi s-a insistat să rămână”, a declarat Dacian Coloş, marți seară la Digi24.

Cioloş a afirmat că a discutat încă din prima luna că Ministerul Sănătății să preia campania de vaccinare, însă Florin Citu a insistat că vrea că această activitate să rămână în sarcina sa.

”Discuţia a avut loc în prima lună după instalarea Guvernului. Premierul a insistat să coordoneze direct campania de vaccinare şi cu toate astea vedeţi că Ioana Mihăilă este implicată şi acolo”, a precizat Cioloş.

Întrebat dacă este mulţumit de evoluţia campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Cioloş a spus că această nu merge chiar bine, având în vedere că România are un procent destul de mic de persoane imunizate, față de restul țărilor din Uniunea Europeană.

”Vaccinarea este un proiect al Guvernului, dar în cadrul Guvernului, nu ştiu care e percepţia publică, însă Ioana Mihăilă nu are direct instrumente de control asupra campaniei de vaccinare. E de notorietate asta, e în coordonarea directă a  premierului, cu domnul Gheorghiţă care e subordonat direct premierului, însă Ministerul Sănătăţii dă tot concursul. Ioana Mihăilă îşi asumă direct responsabilitatea pe care o are şi deci şi din acest motiv şi din celelalte motive, eu sunt mulţumit. Vaccinarea nu putem spune că merge bine când suntem la 30 şi ceva la sută vaccinare. Au tot fost discuţii, colegii din Guvern şi-au exprimat punctele de vedere, important acum e să  progresăm şi cu vaccinarea şi să avem elemente cât mai certe legat  de toate formele de imunizare să ştim cum întâmpinăm acest nou val, valul patru provocat de această mutaţie Delta”, a declarat Cioloş.

Totodată, co-preşedintele USR PLUS a  subliniat că este mai important că medicii să explice care sunt beneficiile vaccinării și nu politicienii.

”Ne pregătim, eu ştiu că Ioana Mihăilă ia toate măsurile, cred că e important că fiecare să ne facem propriile analize. Eu înţeleg că multă lume a avut semne de întrebare legat de vaccinare, a avut îngrijorări, cred că e important să clarificăm lucrurile astea, medicii să fie disponibili şi să explice lucrurile acestea. Nu cred că cu ameninţări rezolvăm prea multe, dar e important să fie personalul medical şi oamenii cu expertiză pentru că ei sunt mai credibili, nu politicienii”, a afirmat co-preşedintele USR PLUS.

Acesta a mai menționat, că a făcut și boală dar s-a și vaccinat împotriva COVID-19.

”Da, eu m-am vaccinat şi am avut şi boală, după cum ştiţi”, a declarat Cioloş.

Citeste articolul pe Gandul