Abonare la google news

Cioloș: Nu l-am auzit pe permier să îi ceară lui Drulă să îl dea afară pe directorul CFR. i-a spus ce ar fi făcut el

Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, marţi seară, că premierul nu i-a solicitat concret ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să îl dea afară pe directorul CFR, ci ar fi afirmat modul în care ar fi procedat după incidentele feroviare din ultimele zile.

”Nu l-am auzit pe permier să îi ceară lui Cătălin Drulă să îl dea afară pe directorul CFR. I-a sugerat, i-a spus ce ar fi făcut el, dar domnul Vizante e în subordinea directă a lui Cătălin Drulă, Cătălin Drulă poate să îl evalueze din toate punctele de vedere. Da, au fost, cu siguranţă, declaraţii nefericite şi o poziţionare nefericită pentru care am văzut că şi-a cerit scuze şi el, şi-a cerut scuze şi  ministrul. Ştiţi că la CFR există CFR Călători, CFR Infrastructură, fiecare din aceste societăţi subordonate Ministerului Transporturilor au responsabilităţi diferite şi eu ştiu că ministrul Drulă a explicat lucrul acesta”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi24, marţi seară.

Cioloş consideră  că afirmația șefului CFR care a inflamat opinia publică în ultima perioada  este o ”exprimare nefericită”

”Exprimarea a fost una nefericită, eu ştiu  din ce mi-a spus domnul Drulă, că domnul Vizante a fost prezent toată noaptea că să ţină situaţia sub control, să ia toate deciziile care ţin de dânsul, a fost în contact cu colegi ai dânsului de la alte structuri din Ministerul Transporturilor care aveau că responsabilităţi să caute soluţii, însă, cu siguranţă, declaraţia respectivă a fost una nefericită, nepotrivită. Că să dai afară un om cred că trebuie să ţîi cont şi de ce s-a întâmplat atunci, dar şi de multe alte elemente. Şi aici am încredere în evaluarea ministrului Drulă care are în subordine directă pe domnul Vizante şi CFR Călători”, a precizat Cioloş.

Europarlamentarul a mai ținut să precizeze că nu pot fi puse toate întâmplările pe umerii directorului CFR care se află în funcție  doar de câteva luni în condițiile în care infrastructura feroviară a fost privată de investiții ani la rând.

”Nu putem pune pe umerii acestui om care e acolo de câteva luni de zile, nişte probleme sistemice, pentru că acolo, dincolo de rapiditatea cu care un om ia decizii, că să rezolve probleme, sunt probleme sistemice. Şi pe reţeaua de căi ferate şi pe  infrastructură şi pe transport marfă şi pe călători, noi avem mari probleme care trenează de ani de zile. Acolo nu s-a investit, nu am avut un management al performanţei. Lucrurile astea nu pot fi rezolvate de pe o lună pe altă. Într-adevăr, apar aceste situaţii de criză când toate aceste probleme sistemice ies la suprafaţă şi se sparg în capul unui om”, a declarat Cioloş.

Citeste articolul pe Gandul