vineri 22 octombrie 10:01 PM

Abonare la google news

Cioloș: Cerem PNL și PSD să propună rapid un program și o echipă de guvernare cu care să vină în Parlament


Președintele USR, Dacian Cioloș, transmite că partidul să este conștient „de gravitatea situației” și cere „PNL și PSD să propună rapid un program de guvernare și o echipă cu care să vină în Parlament cât mai rapid”. Acesta susține că o criză politică „nu poate fi rezolvată decât politic și că ea trebuie asumată de către partide care să fie direct răspunzătoare în fața electoratului”. „Orice altă soluție e o fugă de răspundere și cauționează greșeli care nu vor putea fi niciodată asumate politic, pentru că am ales premieri de fațadă”, mai notează Cioloș pe Facebook.


„PNL și PSD sunt datoare să lămurească ce își doresc de la actuala situație și cum vor să iasă din această criză politică. USR a propus o soluție care a fost refuzată de către Parlament și, în consecință, nu poate face altceva decât să aștepte ca cele două partide să găsească o modalitate prin care să deblocheze situația.

Suntem conștienți de gravitatea situației și cerem PNL și PSD să propună rapid un program de guvernare și o echipă cu care să vină în Parlament cât mai rapid. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să formeze o listă de miniștri și să ofere un program de guvernare prin care să garanteze că poate gestiona criza sanitară și cea energetică.

Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul, am avut câteva discuții telefonice neconcludente din care am tras concluzia că există un soi de înțelegere între cele două partide, așa că nu ne rămâne decât să vedem ce soluție pot oferi. Presupun că în ultimele săptămâni au lucrat la soluții concrete, așa că e momentul să le prezinte.

Suntem în continuare convinși că o criză politică nu poate fi rezolvată decât politic și că ea trebuie asumată de către partide care să fie direct răspunzătoare în fața electoratului. Orice altă soluție e o fugă de răspundere și cauționează greșeli care nu vor putea fi niciodată asumate politic, pentru că am ales premieri de fațadă”, arată mesajul lui Dacian Cioloș, transmis vineri pe Facebook.

Vicepreședintele USR Dan Barna a declarat, joi seara, la Digi24.ro, că USR va fi partid de opoziție, precizând că liderul liberal, Florin Cîțu, i-a spus lui Dacian Cioloș că PNL va merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că are sprijinul PSD.

Liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, a declarat, vineri, că premierul desemnat Nicolae Ciucă nu a solicitat până în prezent o discuţie şi niciun fel de sprijin de la PSD, menţionând că decizia privind susţinerea unui Guvern trebuie luată în forurile statutare ale partidului, iar situaţia critică în care se află România „lasă o marjă de manevră mai mică”, pentru că „în război se fac cabinete de război”.

Editor : Alexandru Costea


Digi24.ro