luni 1 noiembrie 12:23 AM

Abonare la google news

Ciolacu, după decesul lui Vainer: Forţa de a construi şi de a uni este întotdeauna mai puternică decât ura şi intoleranţa


Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îşi exprimă „profunda tristeţe” după decesul lui Aurel Vainer, supravieţuitor al Holocaustului, „o personalitate puternică, un învingător care ne-a dat tuturor o impecabilă lecţie de umanitate”.


„Am aflat cu profundă tristeţe despre pierderea lui Aurel Vainer, un om drag şi foarte apropiat sufletului meu. Supravieţuitor al Holocaustului, Aurel Vainer a fost o personalitate puternică, un învingător care ne-a dat tuturor o impecabilă lecţie de umanitate: că forţa de a construi şi de a uni este întotdeauna mai puternică decât ura şi intoleranţa. Implicarea, determinarea, înţelepciunea şi energia de care a dat dovadă, în toţi aceşti ani în susţinerea comunităţii evreieşti, în păstrarea şi punerea în valoare a patrimoniului acesteia sub toate formele sale, precum şi în cultivarea memoriei Holocaustului în societatea românească, vor rămâne întotdeauna în amintirea noastră. Drum lin, Aurel Vainer!”, a scris Ciolacu, pe pagina de Facebook.

Fostul preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România Aurel Vainer a murit la vârsta de 89 de ani.

Stiripesurse.ro