Abonare la google news

Ciolacu, dezlănțuit! Pe cine a etichetat „ultimul brontozaur al politicii românești”

Marcel Cioalcu s-a dezlănțuit luni, 1 martie, în plenul reunit al Parlamentului. Președintele PSD l-a numit pe Ludovic Orban „ultimul brontozaur al politicii românești”, iar premierului Florin Cîțu i-a transmis că social-democrații nu vor vota un astfel de buget, considerat o ruşine pentru România.

Mai mult, Ciolacu este de părere că liberalii și partenerii lor din USR PLUS și UDMR încalcă legea prezentând un asemenea buget.

Ciolacu despre Cîțu: „Un mincinos patologic”

Liderul PSD l-a făcut „mincinos patologic” pe primul-ministru Florin Cîțu: „Domnule prim-ministru, eu un mincinos mai patologic decât dumneavoastră nu cred că am cunoscut vreodată. Sunteţi la guvernare de un an şi jumătate, în diverse formule. Ştiţi la fel de bine, domnule Cîţu, că nu a guvernat PSD România în ultimii 30 de ani. Ştiţi ca şi domnul Orban – cred că, domnule Orban, sunteţi ultimul brontozaur al politici româneşti în ultimii 30 de ani la nivelul ăsta. Nu mai există în Parlamentul României niciun om politic cu vechimea dumneavoastră. Ştiţi că PSD nu mai are niciun reprezentant în CA-urile statului român în acest moment, sunt nepoatele, amantele şi politrucii dumneavoastră. Aţi avut grijă să-i schimbaţi pe toţi şi să-i puneţi pe ai dumneavoastră”.

Citeste si:  SCM Râmnicu Vâlcea începe anul 2021 în forță, cu o partidă împotriva formației Gyor. „Îmi place să joc contra celei mai bune echipe din lume” + Programul echipelor românești în weekend

În privința acuzelor lansate de guvernanți, cum că PSD fură din buget, Marcel Ciolacu a negat vehement.

„Am înţeles că PSD fură din buget. Eu îmi aduc aminte de UNIFARM. Nu era PSD-ul formaţiunea politică care ne-a ţinut pe toţi în casă, în timp ce voi furaţi. Toate dosarele sunt la DNA. Chiar nu ţi-e ruşine să vii să ne spui că noi furăm?! Vezi cine stă în stânga ta şi întreabă-l dacă a fost la OLAF săptămâna trecută să dea cu subsemnatul. Bugetul cu care aţi venit în Parlament este o ruşine pentru România, este un buget în care nu aţi considerat oportun să investiţi în Educaţie şi Sănătate sau să creşteţi alocaţii şi pensii conform legilor în vigoare. Atât puteţi! Aceasta este viziunea dumneavoastră de austeritate pentru România şi veţi fi judecat de români pentru aceasta. În schimb, nu mă aşteptam, domnule Cîţu, să veniţi cu un buget care să încalce legea, tocmai dumneavoastră, care vă războiaţi cu Al Capone”, a spus Ciolacu.

Citeste si:  Primele roşii româneşti s-au copt deja în sere. Cât va costa un kilogram

Ciolacu acuză Guvernul că împarte bani discreționar

Pe de altă parte, PSD acuză Guvernul că „împarte bani discreţionar, în funcţie de interese politice, ceea ce este o infracţiune”.

„Nimeni, niciodată în politica românească nu şi-a permis aşa ceva! Asta este normalitatea promisă de preşedintele Klaus Iohannis pentru viitorul României! Cu ce sunt de vină locuitorii de la Botoşani, de la Vaslui, de la jumătate din ţară – Mehedinţi, Călăraşi, Gorj, Tulcea, Olt? Acei oameni nu plătesc taxe, domnule Cîţu? Cum să pedepsiţi oameni şi administraţii locale pentru că nu aţi câştigat dumneavoastră acolo alegerile?”, a răbufnit Marcel Ciolacu. Mai mult, social-democraţii amenință că, dacă e nevoie, vor ieşi în stradă „alături de ceilalţi români care ies zilnic”: „Nu vom vota bugetul în această formulă – Totul pentru voi şi nimic pentru români! Şi dacă aici, în Parlament, nu veţi respecta românii din întreaga ţară – şi cei care v-au votat, şi cei care nu – atunci eu şi colegii mei parlamentari, simpatizanţi, administraţiile locale, aleşi locali, vom merge în stradă alături de ceilalţi români care ies zilnic”, a amenințat Marcel Ciolacu.

Citeste si:  Decizie. Transgaz a reziliat contractul istoric cu Gazprom. Poate crește gradul de utilizare în transportul gazelor românești

Citeste articolul pe Gandul

 14 total views