28 septembrie 1:30 PM

Abonare la google news

Ciolacu: Dacă moțiunea USR PLUS – AUR își continuă parcursul și trece, Cîțu va reveni premier

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că, dacă după decizia Curții Constituționale moțiunea USR PLUS – AUR își continuă parcursul și trece, Florin Cîțu va reveni în funcția de premier printr-o nouă decizie a CCR. Ciolacu a precizat că AUR a anunțat categoric că va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD și a apreciat că parlamentarii USR sunt oameni serioși și vor vota și ei.

Principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu:

În unanimitate judecătorii CCR au decis că e conflict constituțional.

Propunem joi citirea moțiunii și luni votul.

Dacă moțiunea USR PLUS – AUR își continuă parcursul, atunci chiar dacă trece premierul poate să sesizeze din nou CCR că a trecut o moțiune neconstituțională și va reveni Cîțu prim-ministru.

Cei de la CCR nu pot legifera și nu pot impune Parlamentului să modifice ceva. Cei care au depus moțiunea ar trebui să o retragă, să redepună moțiunea ținând cont de ce a decis Curtea. Dacă se forțează să se meargă în continuare cu această moțiune, atunci câștigător e premierul Cîțu.

De la AUR am înțeles categoric că vor vota moțiunea noastră. Cei de la USR cred că sunt oameni serioși și vor vota această moțiune.

În primul rând, o să stau și eu la televizor să ne convoace dl președinte pentru că sunt atribuțiile dânsului și vom decide ce facem. Deocamdată există o singură soluție a Consiliului Național – alegeri anticipate, Nu credem că există altă soluție sau coaliție care să guverneze.

Se poate veni cu un guvern tehnocrat până la alegerile anticipate.

Sursa foto: Captură video


Citeste articolul pe G4Media