Abonare la google news

Cine transmite la tv turneul preolimpic de handbal feminin de la Podgorica

Meciurile reprezentativei României de handbal feminin, calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, vor fi transmise în weekendul 19-21 martie la Prima TV.

România va înfrunta Norvegia în 20 martie și Muntenegru în 21 martie în localitatea Podgorica.

Din lotul lărgit, selecționerul Adrian Vasile s-a oprit asupra a 18 jucătoare, care vor efectua deplasarea în data de 18 martie, în Muntenegru.

Cine transmite la tv turneul preolimpic de handbal feminin de la Podgorica

Nu sunt surprize mari, în principiu toate vedetele din România fac parte din echipa care trage să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citeste si:  Nu mai sunt locuri libere pentru programarea la vaccinare, în București! Ce spune medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale

Sâmbătă, 20 martie, de la ora 20.30, Prima TV va transmite meciul handbalistelor noastre împotriva Norvegiei.

Apoi duminică, 21 martie, de la ora 17.00, partida decisivă România – Muntenegru. Cealaltă partidă din grupă, Norvegia – Muntenegru se desfăşoară vineri, 19 martie.

Turneul preolimpic de la Podgorica va marca și debutul lui Adrian Vasile pe banca naționalei feminine.

Adversare sunt Norvegia și Muntenegru

Pentru a obţine biletele spre Tokyo, golghetera EHF Champions League, Cristina Neagu, Crina Pintea, Eliza Buceschi şi celelalte jucătoare antrenate de Adrian Vasile trebuie să termine pe unul din primele două locuri.

Citeste si:  Lotul României pentru turneul preolimpic de la Podgorica. Selecționerul Adrian Vasile a explicat cum a făcut selecția

Asta după înfruntarea în trei cu actuala campioana europeană, Norvegia, şi cu Muntenegru, vicecampioana olimpică de la Londra.

Cum se împart echipele naționale la turneul preolimpic?

China a renunţat să participe la turneul preolimpic 2, din cauza restricţiilor de călătorie impuse în urma pandemiei de coronavirus, astfel că locul acestei echipe a fost luat Kazahstan, care iniţial fusese alocată în turneul preolimpic 3, în care joacă şi România.

Citeste si:  Prima victorie pentru naționala de polo pe apă la turneul preolimpic: 12-7 cu Germania! Joi de la ora 18.30 duelul decisiv cu Franța

În turneul 2, organizat în Ungaria, vor participa astfel ţara gazdă, Rusia, Serbia şi Kazahstan.

Locul Kazahstanului în turneul 3, alături de Muntenegru, gazda competiţiei, Norvegia şi România, trebuia completat de Honk Kong, care şi-a declinat prezenţa, apoi de Thailanda, care nu a răspuns invitaţiei. În aceste condiţii, turneul 3 rămâne cu doar trei echipe.

La turneul preolimpic 1, găzduit de Spania, vor participa ţara gazdă, Suedia, Senegal şi Argentina.

Citeste articolul pe ProSport

 52 total views