Abonare la google news

Cine transmite la tv partida Portugalia – România din Rugby Europe Championship ediția 2021

Naționala de rugby a României a plecat miercuri spre Lisabona pentru cel de-al doilea meci din Rugby Europe Championship, cel cu Portugalia, care va avea loc sâmbătă, 13 martie, ora 15:00, la Lisabona, în direct la TVR 1.

Competiţia contează pentru calificarea la Cupa Mondială 2023 din Franţa. Conform regulamentului, primele două echipe din grupă se califică direct la turneul final, iar ocupanta locului trei va disputa un baraj.

România a pierdut la 6 martie prima sa partidă în cadrul noii ediţii a REC în faţa Rusiei, scor 13-18.

Cine transmite la tv partida Portugalia – România din Rugby Europe Championship ediția 2021

În următoarele partide din Rugby Europe Championship, România va întâlni Spania (20 martie, acasă), Georgia (27-28 martie, în deplasare) şi Belgia/Olanda (3-4 iulie, acasă).

Citeste si:  Paul al României, dat în urmărire națională. El este de negăsit după condamnarea la închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa/ Soția susține că ar fi în Portugalia

Dacă primul meci s-a văzut la TVR 1 și acesta va fi tot la postul public pe terenul Jamor Sports Complex din Lisabona. Comentator al acestei confruntări va fi Alex Roman.

Partida va începe la ora 15.00 (Ora României) în etapa a doua a Rugby Europe Championship 2021, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby.

După ce au fost excluși de la Cupa Mondială în 2019, „stejarii” au pierdut neașteptat în Portugalia, nou-promovată în eșalonul doi al rugby-ului european, cu 11-22, în al doilea joc susținut în Rugby Europe Championship 2020.

Citeste si:  Portugalia preia președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene. Principal obiectiv: pregătirea recuperării post-COVID-19 şi încheierea demersurilor care să permită punerea în aplicare a Mecanismului de Rezilienţă şi Redresare

Româna, locul 3 la REC 2020

Echipa națională de rugby a Georgiei a câștigat Rugby Europe Championship ediția 2020, care și-a consumat ultimele meciuri ale competiției la începutul lui februarie 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. România a terminat pe locul 3, după ce a învins Belgia la „masa verde” 28-0 în ultima etapă.

România a fost descalificată de la Cupa Mondială 2019 pentru că a folosit un jucător neeligibil, Sione Fakaosilea, fiind depunctată. În locul Stejarilor la RWC 2019 a participat Rusia.

Citeste si:  Vedete ridicate de procurorii DIICOT într-un dosar de fraudă cu un prejudiciu de trei milioane de dolari. Organizau licitații fictive

A fost primul turneu final din 1987 de când se organizează Cupa Mondială la rugby la care România a fost absentă.

Cupa Mondială de rugby din 2023, ce va fi găzduită de Franţa, se va deschide pe data de 8 septembrie, pe Stade de France din Saint-Denis, cu un duel de excepţie, între naţionala gazdă şi Noua Zeelandă, au declarat vineri organizatorii, scrie EFE.

Citeste articolul pe ProSport

 59 total views