20 mai 2:37 PM

Abonare la google news

Cine sunt străjerii care au defilat la Palatul Brâncovenesc Potlogi, de Ziua Europei

 

Garda Cetăţii Făgăraş a defilat la Palatul Brâncovenesc Potlogi, din judeţul Dâmboviţa, cu ocazia Zilei Europei.  

 

„Principesele” cetăţii au fost şi ele un punct de atracţie printre cei aproximativ 1.000 de participanţi, iar în prezenţa autorităţillor locale, dar şi a celor judeţene, membrii ai Orchestrei Simfonice „Muntenia” au susţinut un concert în aer liber cu prilejul evenimentului.

 

Manifestările au debutat în curtea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, cu ceremonialul schimbului gărzii, o punere în scenă inedită, asemănătoare celor care se făceau în secolul al XVII-lea, realizat de străjerii gărzii Cetăţii Făgăraş.

 

 

„Lla Palatul Brâncovenesc de la Potlogi s-a scris o pagină măreaţă a trecutului nostru. Vreau să îi asigur pe dâmboviţeni că voi face tot ce îmi stă în putere să aşez această bijuterie arhitectonică acolo unde merită cu adevărat, şi anume pe harta turistică a României, dar şi dincolo de graniţele acesteia. Alături de zona montană a judeţului Dâmboviţa, îmi doresc să realizăm o promovare activă a obiectivelor culturale şi istorice ale judeţului. Celebrarea Zilei Europei ne confirmă că proiectele cele mai ambiţioase pot deveni realitate, în folosul nostru, al tuturor. Am propus, în acest an, instituţiilor de cultură subordonate Consiliului Judeţean Dâmboviţa, să sărbătorim Ziua Europei şi, totodată, Ziua Independenţei de Stat a României şi Ziua Victoriei Naţiunilor Unite, într-un mod care să ne aducă mai aproape de valorile noastre naţionale, de istoria şi identitatea noastră naţională şi culturală”, a precizst preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul