Cine sunt miliardarii care poluează cel mai mult planeta

  • Site-ul The Conversation a publicat clasamentul amprentelor de carbon ale miliardarilor
  • Miliardarii deţin iahturi, avioane private şi proprietăţi care poluează
  • Roman Abramovich este pe prima poziţie, din cauza iahtului Eclipse, cel mai mare din lume

I-au auzit de multe ori pe cei mai bogaţi oameni din lume când vorbeau despre încălzirea globală. Probabil se simt şi puţin vinovaţi. 

Citeste si:  Lumea lui Super Mario, din ce în ce mai reală. Nintendo se pregătește de deschiderea parcului

Când vine vorba de poluare în acest caz, ne referim la amprenta de carbon a proprietăţilor şi vehiculelor deţinute de fiecare persoană. Iar în cazul miliardarilor, aceasta este mult mai mare decât pentru cetăţeanul de rând.

Pe primul loc în topul miliardarilor poluanţi este Roman Abramovich, patronul lui Chelsea. El deţine cel mai mare iaht din lume care emite până la 7 mii de tone de dioxid de carbon anual.

Citeste si:  Miliardarii Americii cer Congresului să-l recunoască președinte pe Joe Biden! Cine sunt afaceriștii care îi țin spatele politicianului democrat

Găsim în acest clasament multe nume cunoscute. Inclusiv pe Jeff Bezos şi Elon Musk, cei mai bogati oameni din lume,  deși aceștia nu dețin iahturi. Și al treilea miliardar al lumii, francezul Bernard Arnault, este în topul celor care poluează planeta.

Paradoxal, în acest clasament intră și Bill Gates, o voce reprezentativă a luptei impotriva încălzirii globale. Și asta din cauza avioanelor si maşinilor sale.

Citeste si:  Descoperire șocantă în placenta unor gravide. Pericolul în care bebelușii se află acum

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 4 total views