sâmbătă 4 septembrie 8:18 PM

Abonare la google news

Cine este Elina Svitolina, adversara Simonei Halep din optimi la US Open.


Elina Svitolina (Ucraina, 26 de ani) și-a unit destinele cu tenismenul francez Gael Monfils (35 de ani), iar rivala Simonei Halep (29 de ani) a devenit o altă jucătoare după căsătorie.


Elina Svitolina, ocupanta locului 5 mondial, traversează o formă excelentă după ce s-a căsătorit cu Gael Monfils! Ucraineanca vine după opt victorii consecutive în circuit, cucerind turneul WTA de la Chicago înainte de US Open (30 august – 12 septembrie).

Svitolina nu a mai pierdut un meci oficial din 18 august, atunci când s-a recunoscut învinsă în primul turul la Cincinnati, 5-7, 6-2, 4-6 cu Angelique Kerber din Germania! Simona Halep are ocazia să-i înterupă seria de invincibilitate Elinei, în optimi la US Open 2021.

Cine este Elina Svitolina, adversara Simonei Halep din optimi la US Open

Elina Svitolina, adversara Simonei Halep din optimi la US Open este una dintre cele mai mari rivale ale româncei! Ucraineanca nu a triumfat niciodată într-un turneu de Grand Slam, în timp ce Halep se poate lăuda cu două titluri majore (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019). Simona o întrece pe adversara sa și la numărul de titluri câștigate în întreaga carieră, având 22 în total, cu șase mai multe decât Elina. Organizatorii vor anunța în curând ora la care va avea loc partida dintre Halep și Svitolina.

Elina Svitolina s-a căsătorit în luna iulie și i-a luat-o înainte Simonei Halep din acest punct de vedere! Dar românca își va pune și ea pirostriile în curând! Dacă Svitolina a eliminat-o fără emoții pe Daria Kasatkina (Rusia, 27 WTA) în turul al treilea, scor 6-4, 6-2, Halep a trebuit să muncească mai mult pentru calificarea în optimi! Eleva lui Darren Cahill a câștigat un thriller de două ore și 22 de minute cu Elena Rybakina (Kazahstan, 20 WTA): 7-6(11), 4-6, 6-3.

Simona Halep se așteaptă la un meci infernal

După ce a învins-o pe Elena Rybakina, românca a afirmat că se așteaptă la o nouă bătălie pe viață și pe moarte în optimi, cu toate că nu știa deznodământul meciului Elina Svitolina – Daria Kasatkina: „A fost un meci foarte dur, am mai jucat impotriva Elenei, știam ca e puternică șibpune presiune pe adversară! Stiam de asemenea că e o jucătoare calmă. M-am bătut până la final!

Sunt departe de potențialul meu, pentru că nu e ușor să lipsești 3-4 luni, dar mă simt bine. La nivelul acesta e imposibil să ai meciuri usoare, sunt concentrată la bătălii grele. Va urma un meci greu, dar sunt încrezătoare! Mă simt bine aici și mă voi relaxa la shopping!”, a declarat Simona Halep la interviul acordat pe teren.

Prosport.ro