sâmbătă 4 septembrie 7:00 PM

Abonare la google news

Cine este Carlos Alcaraz, adolescentul minune care l-a eliminat pe Stefanos Tsitsipas la US Open


Adolescentul spaniol Carlos Alcaraz, în vârstă de 18 ani, a reușit o performanță senzațională la US Open 2021, eliminându-l pe al treilea favorit, Stefanos Tsitsipas (Grecia, 23 de ani), după un thriller electrizant: 6-3, 4-6, 7-6(2), 0-6, 7-6(5) în turul al treilea.


Carlos Alcaraz este considerat de mulți urmașul lui Rafael Nadal, datorită talentului, determinării și pasiunii pentru tenis! Adolescentul minune a atins borne incredibile și a intrat în istorie după ce l-a eliminat pe Stefanos Tsitsipas în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Alcaraz a devenit cel mai tânăr jucător calificat în optimi la US Open de la Michael Chang încoace – americanul ajungea în optimi la Flushing Meadows în 1989, pe când avea 17 ani! De asemenea, nu s-a mai întâmplat ca un jucător atât de tânăr să atingă faza respectivă într-un turneu de Grand Slam în ultimii 29 de ani, de la Andrei Medvedev (Roland Garros 1992).

Cine este Carlos Alcaraz, adolescentul minune care l-a eliminat pe Stefanos Tsitsipas la US Open

Carlos Alcaraz, aflat pe locul 55 mondial, a mai doborât un record la US Open 2021, devenind cel mai tânăr jucător care învinge un oponent din Top 3 ATP la Grand Slam-ul american, în Era Open! După ce a câștigat un maraton superb în fața lui Stefanos Tsitsipas, spaniolul are o șansă uriașă de a accede în sferturile de finală, înfruntându-l pe Peter Gojowczyk (Germania), ocupantul locului 141 ATP.

Carlos Alcaraz a câștigat primul său titlu ATP la Umag (Croația), în luna iulie! Conform celor de la Tennis Majors, părinții tenismenului se numesc Carlos și Virginia, tenismenul având trei frați pe nume Alvaro, Sergio și Jaime. Se spune că Alcaraz s-a apucat de tenis datorită tatălui său. El a început să practice sportul alb la vârsta de patru ani, fiind remarcat încă din perioada junioratului. Antrenorul lui Carlos Alcaraz este Juan Carlos Ferrero, fost lider mondial și câștigător al turneului de la Roland Garros în 2003.

Prosport.ro