sâmbătă 4 septembrie 8:12 PM

Abonare la google news

Cine este Adrian Răspopa, pilotul care și-a pierdut viața într-un tragic accident: „De acolo mi s-a înfiripat dragostea asta!”


Lumea sportului din România a suferit un șoc după decesul lui Adrian Răspopa! Un mare fan al automobilismului, pilotul a murit într-un tragic accident.


Născut la Onești, Adrian Răspopa s-a urcat prima oară la volan la doar 6 ani, iar la vârsta de 9 ani a învățat deja să conducă.

Adrian Răspopa a ajuns în stare gravă la spital, după accidentul teribil de sâmbătă (foto). Acesta a avut leziuni severe la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral și nu a mai putut fi salvat. Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei. „Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă”, au anunțat organizatorii, înainte ca pilotul să moară.

Cine este Adrian Răspopa, pilotul care a murit după un accident teribil

Adrian Răspopa nu mai este printre noi, iar lumea automobilismului, în mod special, a suferit un adevărat șoc, mai ales că pilotul prezent la Raliul Iașiului era un nume cunoscut în țara noastră.

Pasionat de mic copil de raliuri, Răspopa spunea că a învățat să conducă încă de la vârsta de 9 ani.

Înainte de a obține permisul de conducere, pe când nu împlinise 17 ani, Răspopa făcea poligonul contratimp cu un grup de prieteni locali, semn al pasiunii sale.

„La 5-6 ani am interacţionat cu echipa IDMS de la Piteşti. Am avut ocazia să-i cunosc pe Ludovic Balint, pe Gheorghe Preoteasa, pe Ovidiu Scobai, Ovidiu Mazilu, Dacian Barna, lumea care a scris istorie. De acolo zic eu că mi s-a înfiripat această dragoste pentru curse şi pentru motorsport”, mărturisea Răspopa.

„La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului. Odihnește-te în pace, Adi”, a fost comunicatul Federației Române de Automobilism Sportiv.

Prosport.ro