2 iunie 12:44 PM

Abonare la google news

Cine a fost Alice, muza din spatele cărţii „Alice în Ţara Minunilor“. S-a îndrăgostit de un prinţ, dar soarta i-a fost potrivnică

Povestea o înfăţişează pe tânăra Alice care se prăbuşeşte într-o vizuină de iepure, acolo unde va găsi o altfel de lume, una fantastică, plină de creaturi misterioase. Este una dintre cele mai populare opere de ficţiune, fiind tradusă peste 97 de limbi. De-a lungul timpului, s-au făcut multe adaptări ale cărţii pentru scenă, film, radio, jocuri de societate, artă.

Scriitorul a publicat în anul 1871 o continuare a poveştii, iar în 1890 a mai scris încă o versiune, de data aceasta mai scurtă, pentru copii. În realitate, o fată în vârstă de 10 ani, cu acelaşi nume, ar fi fost sursa de inspiraţie pentru romanul autorului Lewis Carroll. 

Scriitorul a cunoscut-o pe Alice la o şedinţă foto de familie, iar acesta a fost doar începutul legăturii lor, întrerupte mai târziu brusc, din motiv necunoscute.

Citeşte aici povestea adevăratei Alice. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul