Cinci medici și nouă asistenți români pleacă în Slovacia să ofere sprijin în secțiile ATI. „Când un stat solicită ajutor, înseamnă că situația este gravă”

  • Cinci medici și nouă asistenți români pleacă în Slovacia să dea o mână de ajutor în secțiile de Terapie Intensivă
  • Misiunea va dura 21 de zile
  • Alin Suciu, medic: Nu va fi o surpriză. România a efectuat mai multe misiuni umanitare”

O echipă compusă din cinci medici și nouă asistenți medicali este pregatită să ajute autoritățile medicale de la Bratislava, aceasta urmând să fie însoțită de doi reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Misiunea este prevazută să dureze 21 de zile.

Citeste si:  Mai multe organizații ale societății civile cer transparență și actualizarea regulată a datelor privind COVID-19 și campania de vaccinare

„România răspunde solicitării de asistență internațională lansată de autoritățile din Slovacia. Acest răspuns exprimă soluția concretă a solidarității Uniunii Europene față de statele membre”, a transmis Guvernul.

„Data plecării nu este încă prevăzută. Cel mai probabil misiunea va începe mâine când ne vom deplasa la Bratislava. România a fost solicitată de către Ministerul Sănătății slovac să participe ca sprijin umanitar cu personal medical în secțiile de Terapie Intensivă”, a spus Alin Suciu, unul dintre membrii echipei care va pleca în Slovacia.

Citeste si:  Ministrul Educației: „După prima săptămână, situația din școli nu este îngrijorătoare”

Alin Suciu a spus la Aleph News la ce se așteaptă să găsească în spitalele din Slovacia.

„Nu va fi o surpriză. România a efectuat mai multe misiuni umanitare în Italia, în Republica Moldova. Medicii români au fost detașați pe parcursul anului în zonele fierbinți din țară.”

Medicul a spus că echipa este compusă și din medici care au participat la celelalte misiuni.

Citeste si:  Primăria sectorului 6 vrea să se împrumute cu 21 de milioane de euro de la BEI pentru un proiect!

„Cu siguranță, când un stat solicită ajutor, înseamnă că situația este gravă. Numărul de resurse medicale este depășit”, a spus Alin Suciu.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 10 total views