vineri 3 decembrie 2:39 PM

Abonare la google news

Cifrele lui Der Klassiker: „trădători”, SuperStatistici și cote


Dortmund – Bayern, numit simplu și Der Klassiker, se joacă sâmbătă de la 19:30 pe stadionul Signal Iduna Park și emoțiile sunt mari de partea ambelor tabere. Poți urmări meciul live, de oriunde ai fi, în aplicația și pe site-ul Superbet! Este prima partidă pe care Lewandowski o joacă după ce a ratat la mustață câștigarea Balonului de Aur.


În schimb, Lewa a primit titlul de „Atacantul anului”, iar toți microbiștii se așteaptă ca starul polonez să marcheze cel puțin un SuperGol în partida din weekend, ca să demonstreze că își merită din plin premiul primit.

Verifică aici Pariurile Speciale de la Superbet pentru Der Klassiker! Oferta pe marcatori, cornere, cartonașe și multe altele te așteaptă.

Der Klassiker: „trădătorii” care au jucat pentru ambele echipe

De-a lungul timpului, rivalitatea dintre cele două echipe a fost acerbă, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe câțiva fotbaliști să schimbe taberele. Lewandowski este el însuși un exemplu, alături de Mats Hummels și Mario Götze. Borussia Dortmund l-a cedat gratis pe Lewandowski rivalilor de la Bayern, în sezonul 2014/2015. Spre deosebire de alți colegi de „trădare”, polonezul a fost constant și a rămas de atunci la formația bavareză, cu care a făcut spectacol.

Mats Hummels a fost cedat sub formă de împrumut la Dortmund în sezonul 2007/2008. În sezonul 2009/2010, a fost transferat pe suma de 4,2 milioane de euro de la Bayern la Dortmund. Fundașul se întorcea în sezonul 2016/2017 la echipa bavareză, contra sumei de 35 de milioane de euro. În sezonul 2019/2020, Dortmund l-a luat înapoi, plătind 30,5 de milioane de euro pe acest transfer.

Intră acum în SuperSocial, singura rețea de socializare pentru jucători din România!

Mario Götze s-a alăturat echipei de tineret al lui Dortmund în 2007 și a fost în tabăra galben-negrilor până în sezonul 2013/2014, când a fost transferat în echipa antrenată pe atunci de Pep Guardiola contra sumei de 37 de milioane de euro. Götze a revenit la Dortmund în sezonul 2016/2017 contra sumei de 22 de milioane de euro.

Cei de la Dortmund și-au promis să nu mai vândă jucători rivalilor de la Bayern, așa că un eventual transfer al lui Haaland la formația bavareză este un scenariu cât se poate de fantezist pentru moment.

Der Klassiker: SuperStatistici și cote

Pe lângă numele celebre care au schimbat taberele, Der Klassiker este renumit și pentru SuperStatistici. Cel mai scump jucător al lui Bayern, Joshua Kimmich, valorează 90 de milioane de euro. Dortmund “câștigă” la acest aspect: Erling Haaland valorează aproape dublu – 150 de milioane de euro. Bayern are totuși o valoare totală de piață cu aproape 240 de milioane de euro mai mare decât Dortmund (840,50 mil. euro versus 603,80 mil. euro).

Din lotul lui Bayern au fost convocați la națională 19 jucători, în vreme ce Dortmund a dat 16 jucători pentru meciurile Germaniei. Bayern ocupă la momentul de față locul 1 în Bundesliga, având cu un punct mai mult decât Dortmund, care se află pe locul 2. Bavarezii au câștigat de 31 de ori titlul în Germania și de 20 de ori Cupa Germaniei. Dortmund, pe de cealaltă parte, a câștigat titlul doar de 8 ori, iar de 5 ori a ridicat Cupa în brațe. La Superbet, ai cota 2.35 că bavarezii înscriu cel puțin 3 goluri în partida de sâmbătă seară. Lewandowski este cotat cu prima șansă să înscrie în partidă și să rămână golgheter al derbiului.

#ÎmpreunăSuntemSuper #DerKlassiker #SuperMeci

 

Cancan.ro