sâmbătă 4 septembrie 9:38 PM

Abonare la google news

Ciclistul francez Clement Champoussin a câştigat etapa a 20-a, penultima a Turului Spaniei


Ciclistul francez Clement Champoussin (AG2R-Citroen), 23 de ani, a obţinut sâmbătă prima sa victorie ca profesionist, câştigând etapa a 20-a, penultima a Turului Spaniei, în timp ce slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma) şi-a consolidat avansul în fruntea clasamentului general, transmite AFP.


Pe distanţa de 202,2 km, între Sanxenxo şi Mos. Castro de Herville, Champoussin a încheiat cu timpul de 5 h 21 min 50 sec, fiind urmat la 6 sec de Roglic şi la 8 sec de britanicul Adam Yates (INEOS Grenadiers) şi spaniolul Enric Mas (Movistar).

Înaintea ultimei etape, contratimpul individual de duminică, Padron – Santiago de Compostela (33,8 km), Primoz Roglic este pe primul loc la general, cu timpul total de 83:11:27, urmat la distanţă considerabilă de Enric Mas, +2:38, şi australianul Jack Haig (Bahrain Victorious), +4:48, potrivit Agerpres.ro.

Roglic este favoritul ultimei etape, după ce s-a impus în contratimpul inaugural. De altfel, slovenul, câştigătorul precedentelor două ediţii din La Vuelta, era mare favorit la victoria finală în acest an.

Stiripesurse.ro