3 iunie 10:24 PM

Abonare la google news

China se angajează într-un nou război al cuvintelor: „Trebuie să ne pregătim pentru o confruntare nucleară intensă cu SUA”

„Trebuie să fim pregătiţi pentru o confruntare intensă între China şi SUA. Conform unui atare scenariu, un număr mare de rachete Dongfeng-41 ( rachetă balistică intercontinentală de ultimă generaţie) şi JL-2 şi JL-3 (rachete balistice intercontinentale lansate de pe submarin) vor constitui baza impunerii voinţei noastre strategice.

 

Numărul focoaselor nucleare trebuie să atingă un volum capabil să producă fiori elitei americane dacă cumva le-ar trece prin minte să se angajeze într-o confruntare militară cu China”, a scris Hu Xijin, redactorul şef al Global Times.

 

Acesta a spus că este „important să creştem accelerat arsenalul de focoase nucleare şi rachete” în contextul „intensificării măsurilor strategice ale SUA împotriva Chinei”.

 

„Este piatra de temelie a descurajării strategice a Chinei contra SUA. Pe această bază, vom putea gestiona în mod activ şi cu calm divergenţele cu Washington-ul astfel încât să evităm iscarea unui război din pricina unui incident minor. 

 

Ostilitatea SUA la adresa Chinei a crescut la cote inflamante. E necesar să ne folosim de forţă şi consecinţe pe care SUA nu şi le permite în cazul în care ar lua în considerare mişcări riscante, care să le oblige la reţinere”.

Preşedintele Chinei Xi Jinping îşi propune să aducă armata chineză la acelaşi nivel cu a SUA în cursul următorului deceniu şi în cele din urmă să o depăşească.

Acest editorial vine în contextul în care preşedintele chinez i-a îndemnat luni pe membrii seniori ai Partidului Comunist să acţioneze astfel încât China să-şi „extindă continuu cercul de prieteni cu cei care înţeleg China şi îi arată prietenie”, a relatat agenţia oficială de presă Xinhuia preluată de Bloomberg.  Totodată, Beijingul ar trebui să-şi controleze tonul în comunicarea sa cu liderii lumii pentru a suna deopotrivă „încrezător şi deschis, modest şi respectuos”.

 

Săptămâna trecută, China a dezvăluit planuri pentru un nou bombardier, Xian H-20, capabil să lovească baze militare americane din Pacific.

 

Institutul pentru Studii de Apărare şi Securitate Royal United Services a sugerat că noul bombardier al Chinei ar putea constitui „o capabilitate intercontinentală de proiecţie a puterii”.

 

Xian H-20 ar avea capacitatea să ţintească până la al doilea grup de insule (denumirea Chinei pentru teritoriile şi apele de pe coasta estică a Chinei), adică până la bazele americane din Guam.

 

Schiţe generate digital ale bombardierului au apărut în revista de specialitate semi-oficială  Modern Weaponry, condusă de corporaţia chineză de stat din domeniul apărării Grupul Industrial din Nord, care l-a prezentat drept „Zeul Războiului din cer”.

 

Imagini generate digital ale bombardierului Xian H-20 aflat în dezvoltare au fost publicate în revista Modern Weaponry  FOTO via The Sun

 

„Dacă avionul devine operaţional are potenţialul să fie revoluţionar”, a declarat pentru South China Morning Post Jon Grevatt, analist pentru regiunea Asia-Pacific la Janes, companie open-source de informaţii din domeniul securităţii.

 

Specificaţiile tehnice nu au fost făcute publice, dar analiştii din industria de apărare estimează o rază operaţională între 8.500 şi 12.500 de kilometri şi capacitatea de a transporta patru rachete de croazieră hipersonice. Motorul ar putea fi o versiune modernizată a WS-10, produs în China, potrivit The National Interest. Avionul de vânătoare ar urma să intre în producţia de masă undeva în 2025.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul