Abonare la google news

China face obligatorii testele anale de Covid pentru toţi turiştii

China face obligatorii testele anale pentru depistarea coronavirusului, susţinând că acestea au o mai mare precizie. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin, susține că procedura este „bazată pe știință“.

Guvernul chinez susține că procedura oferă un grad mai mare de precizie decât alte metode de depistare a virusului. În plus, odată cu impunerea noilor condiții de călătorie, autoritățile au anunțat centre de testare în aeroporturile din Beijing și Shanghai.

Citeste si:  Cum au petrecut românii prima zi de Paște. Turiștii au umplut plaja din Vama Veche de la prima oră

Li Tongzeng, medic pneumolog, spune că testele anale sunt mai bune, deoarece urmele de viruși rămân mai mult în probele fecale decât în ​​nas sau în gât, potrivit presei de stat.

China susţine că testarea anală este o măsură necesară

Mișcarea vine după ce Japonia a cerut Chinei să nu mai facă astfel de teste cetățenilor săi când intră în țară, pe motiv că tampoanele provoacă o angoasă la nivel psihic. „Unii japonezi au raportat ambasadei noastre din China că au facut teste de tampon anal, ceea ce a provocat o «durere psihologică» mare„, a declarat Katsunobu Kato, secretarul șef al cabinetului japonez, într-o conferință de presă, conform AlephNews.

Citeste si:  Aglomeraţie la munte în mijlocul săptămânii. Turiştii au uitat de pandemie

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin, a apărat procedura, susținând că este „bazată pe știință“, iar testele sunt „în conformitate cu schimbările din situația epidemiologică, precum și cu legile și reglementările relevante“.

Citeşte şi: Coreea de Nord s-a folosit de pandemie ca să înăsprească dictatura. Foametea s-a agravat în statul care nu a raportat niciun caz de Covid

Citeste si:  CTP îl desfiinţează pe Vlad Voiculescu: Am spus că e un politician prost cu intenţii bune. Retrag ambele calificări. Văd doar eforturi de a face mult rău împrejur!

Citeste articolul pe RomaniaTV