31 mai 7:00 PM

Abonare la google news

CFR renunță la un jucător de bază. A fost decisiv în toate cele patru titluri cucerite

Oficialii CFR-ului au luat o decizie importantă și dificilă pentru ei, în aceste zile. În birourile din Gruia s-a hotărât să nu i se mai propună un nou contract lui Paulo Vinicius, „fundașul de fier” al campioanei, în ultimele patru sezoane.

Brazilianul face 37 de ani în august, iar președintele Marian Copilu a luat decizia după ce s-a consultat inclusiv cu Edward Iordănescu.

Astfel, CFR renunță la Paulo Vinicius, cel mai important fundaș al ei în ultimele patru campionate. Apărătorul a fost un transfer de impact în 2017. Fotbalistul brazilian a devenit cel mai bun fundaș central din Liga 1 în acest timp.

CFR renunță la un jucător de bază. A fost decisiv în toate cele patru titluri cucerite

Asta o demonstrează și nominalizările sale la diverse gale sportive, primind titlul de fundașul anului sau chiar stranierul anului. Vinicius a fost inclus în echipa campionatului LPF în 2018, 2019 și 2020.

Pe lângă siguranța defensivă arătată la CFR, Vinicius a fost un jucător decisiv și din punct de vedere ofensiv. Fundașul central brazilian a fost pionul cel mai important în organizarea fazelor fixe, în perioada Dan Petrescu, devenind cel mai periculos fundaș din Liga 1, la astfel de faze. 16 goluri au marcat Vinicius în 139 de partide bifate la CFR, iar majoritatea au fost goluri decisive, în derby-uri cu FCSB sau Universitatea Craiova.

Vinicius e considerat lent și predispus la accidentări

Evident, vârsta înaintată a fundașului central a fost motivul deciziei oficialilor clujeni. Conducerea campioanei nu a mai vrut să-și asume riscul de a ține în lot un jucător de 37 de ani, din cauza celor întâmplate în ultimul sezon. Paulo Vincius a avut o perioadă în care a lipsit din cauza unor probleme musculare și nici aportul său în joc nu a mai fost atât de important. S-a considerat că brazilianul este predispus la accidentări și că este în pierdere de viteză, încetinind inclusiv jocul de construcție al CFR-ului.

Mai aduc un fundaș central

Cum formația campioană va renunța și la Ben Youssef, în lotul CFR-ului vor rămâne doar trei fundași centrali: Burcă, Ciobotariu și Cestor. Echipa din Gruia vrea să-l readucă pe Pașcanu, împrumutat la Ponferradina, dar din informațiile Prosport coechipierul lui Burcă în echipa de bază va fi un fundaș care va fi adus în zilele următoare.

Citeste articolul pe ProSport