Abonare la google news

CFR Cluj iese la atac, împotriva arbitrului Hațegan. „Malpraxis voit! Să nu mai fie delegat la meciurile noastre”

CFR Cluj iese la atac! Clubul din Gruia este extrem de furios pe maniera de arbitraj a centralului Ovidiu Hațegan. Ardelenii consideră că acesta este rău voit, și că duce un război interior împotriva clubului, căruia nimeni nu-i cunoaște proveniența.

CFR Cluj iese la atac, împotriva arbitrului Hațegan. „Malpraxis voit! Să nu mai fie delegat la meciurile noastre”

CFR Cluj a depus memoriu la Comisia Centrală a Arbitrilor împotriva centralului Ovidiu Hațegan. Clubul cere ca acesta să nu mai fie delegat niciodată la meciurile ardelenilor, deoarece nu poate să fie echidistant și greșește constant, într-o singură direcție: împotriva CFR-ului!  În plus, conducerea clubului clujean a postat un mesaj pe site-ul oficial al clubului, în care exemplifică motivele acestei decizii. Un mesaj stufos, în care oficialii celor de la CFR cer celor de la CCA, reținerea de la meciurile lor sau suspendarea arbitrului. Dacă acest lucru nu se întâmplă, clujenii se mulțumesc și cu corectitudinea arbitrului român, cu toate că sunt sceptici de acest lucru.

Iată mesajul celor de la CFR Cluj, publicat pe site-ul oficial al clubului:

HAIDEȚI, SĂ ANALIZĂM ÎMPREUNĂ TOT CONTEXTUL!

În urma declarațiilor, comentariilor și interpretărilor apărute în spațiul public, referitoare la ultima prestație a arbitrului Ovidiu Hațegan din meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova, scor 1-2, clubul nostru se simte obligat să aducă în fața dirigenților fotbalului românesc și a opiniei publice, doritoare de adevăr, câteva elemente suplimentare care să completeze întregul tablou al evenimentelor.

Privite izolat, cele două momente din ultimul meci, CFR Cluj – Universitatea Craiova, în care considerăm că se impunea acordarea loviturii de la 11 m pentru echipa noastră (min. 42, la faultul lui Nicușor Bancu asupra lui Alexandru Chipciu; min. 51 – la faultul lui Stephane Acka asupra lui Gabriel Debeliuh), pot genera dezbateri.

Probabil că și noi am fi acceptat argumente pro-decizie, dacă acestea erau cazuri izolate în îndelungata relație profesională între echipa noastră și Ovidiu Hațegan. Numai că evenimentele despre care discutăm se adaugă unui șir lung de decizii defavorabile pe care arbitrul numărul 1 din România le-a luat împotriva echipei CFR Cluj.

CIFRELE NU MINT! Hațegan: Nicio decizie pro-CFR în ultimul an și jumătate!
Pentru a îndepărta factorul emoțional, inerent în cazul nostru, ca suporteri și conducători ai echipei, să lăsăm cifrele seci să construiască întregul tablou.

FAZE CLARE, FAZE DISCUTABILE , precum și DECIZII ÎN OGLINDĂ, toate luate de Ovidiu Hațegan ÎMPOTRIVA CFR Cluj

1. Ovidiu Hațegan a avut de interpretat 11 faze-cheie (penalty-uri, eliminări) clare în meciurile echipei noastre, în ultimul an și jumătate. De tot atâtea ori deciziile sale au fost îndreptate împotriva CFR și de fiecare dată au fost greșite. NICIODATĂ o decizie greșită nu a fost pro-CFR!

2. Ovidiu Hațegan a avut de interpretat 6 faze extrem de importante (penalty-uri, eliminări) discutabile în meciurile echipei noastre în ultimul an și jumătate. Și aici, deciziile sale au fost îndreptate împotriva CFR.

3. După niciunul dintre cele 8 meciuri în care a făcut greșeli majore evidente, Ovidiu Hațegan nu a fost reținut de la delegări.

4. În perioada menționată, CFR a fost arbitrată de alți peste 20 de „cavaleri ai fluierului”, pentru care am făcut analize similare. La niciunul dintre ei, procentul erorilor majore pro/contra CFR nu a depășit într-un sens sau altul 60%.

aCFR Cluj iese la atac, împotriva arbitrului Hațegan. CFR Cluj iese la atac, împotriva arbitrului Hațegan. „Malpraxis voit! Să nu mai fie delegat la meciurile noastre”

Citeste si:  Biden nu renunță la politicile împotriva Chinei adoptate de Trump. Impactul e resimțit de consumatori

Ne dorim VAR! Dar la Hațegan nu era nevoie de VAR!

Clubul CFR Cluj este susținătorul puternic al introducerii sistemului VAR în Liga 1. El ar elimina multe dintre greșelile omenești ale colegilor domnului Hațegan. Ale sale însă, îndreptate împotriva CFR-ului, ne e greu să credem. Pentru că, privind toate imaginile, puteți observa plasamentul EXCELENT al arbitrului la fiecare fază invocată. Problema lui în raport cu noi nu e VAR, ci „RAV”. De la ravagiul decizional la care s-a pretat!

„Bisturiul doctorului” are canturi diferite: la CFR „taie”, la adversari „pansează”!

Reaua voință a arbitrului Hațegan se dovedește limpede pe parcursul aceluiași meci, când deciziile sale sunt complet diferite, deși fazele sunt asemănătoare. Pentru adversari mumă, pentru CFR ciumă!

La meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj (0-0) din finalul sezonului regular, disputat pe 14 aprilie, Hațegan nu acordă penalty clar la tragerea evidentă în careu a lui Bogdan Vătăjelu asupra lui Mário Camora. Deși, în prima repriză, același Hațegan văzuse fault în atac la ținerea lui Chipciu în duel cu Bancu.

În același meci, Hațegan acordă cartonaș galben când Juan Cámara se împiedică de piciorul lui Mihai Bordeianu, dar nu și când Dan Nistor îl faultează din spate pe Chipciu, fără nicio intenție de a juca mingea.

Citeste si:  Marea vaccinare europeană se lovește de zidul conspirației. Ce se poate face?

Greșeli cu repetiție

Deși comite greșeli flagrante, peste numai 10 zile, Hațegan e delegat din nou la CFR Cluj – Universitatea Craiova (1-2). Și „operează” din nou împotriva echipei noastre!

În minutul 42, el consideră că Bancu nu-l faultează pe Chipciu și nu dictează penalty-ul. În minutul 84 însă, la o fază similară, în care Cristian Manea îl atinge discret pe George Cîmpanu, Hațegan fluieră imediat fault. De fiecare dată, plasamentul său este excelent.

Greșelile lui Hațegan nu au nicio legătură cu adversarii noștri

Clubul nostru ține să precizeze cu tărie, că toate aceste fapte nu au nicio legătură cu partenerii noștri de competiție sportivă. Cu cluburile cu care noi încercăm să ne luptăm pentru a câștiga pozițiile care să ne dea dreptul de a juca într-o competiție internațională. Experiența noastră ne-a demonstrat că jucând corect în întrecerea internă vom putea fi competitivi și în întrecerile continentale. Acolo unde am reprezentat România cu demnitate și am adus țării multe puncte de coeficient UEFA.

NU Craiova. NU FCSB. NU Sepsi. NU Botoșani. NU Clinceni sau oricare alt partener de întrecere din sezonul regular; NU AU NICIO LEGĂTURĂ cu deciziile pe care Ovidiu Hațegan a considerat de cuviință să le ia la jocurile în care ne-a arbitrat. NU! Tot ce a făcut domnia sa își are resorturile în interiorul său emoțional, pe care nu avem noi competența să-l analizăm.

Doar că, pentru un om a cărui singură misiune este să împartă dreptatea pe teren, emoționalul nu trebuie, pentru niciun motiv, să omoare raționalul. Mai ales că acel om este considerat numărul 1 în această meserie în România!

DIN FERICIRE, toți ceilalți arbitri din Liga 1, purtători sau nu ai ecusonului FIFA, nu au nici pe departe cifrele pe care le-a înregistrat liderul lor. Chiar dacă de erori nu e scutit nimeni. Aceasta este speranța noastră, ca ierarhia sportivă în Liga 1 să nu fie alterată în final!

DIN PĂCATE, cifrele statistice enumerate și montajul video prezentat arată, inimaginabil, că, sub scutul puternic al poziției câștigate, Ovidiu Hațegan a procedat discreționar și nedrept împotriva echipei aflate, de trei ani, pe aceeași poziție cu a dumnealui în întrecerea noastră internă!

Să nu ai fie delegat la meciurile echipei CFR Cluj

După atâtea dovezi prezentate, nimic nu ne mai poate convinge că, dacă va mai fi delegat la vreun meci al echipei noastre, nu va proceda și în continuare la fel!

Acesta este motivul pentru care clubul CFR Cluj a trimis un memoriu complet către Comisia Centrală a Arbitrilor, însoțit de toate aceste imagini relevante, din care rezultă cu claritate „malpraxisul” voit și executat în formă continuată al „doctorului” Hațegan, îndreptat împotriva clubului nostru. Astfel, am solicitat să nu mai fie delegat la meciurile echipei CFR Cluj, evitând în acest fel orice suspiciune.  La ce să ne mai așteptăm, domnule doctor???”, se arată în mesajul campioanei.

Citeste articolul pe PlaySport

Citeste si:  Carantină București|Psihologul Mihai Copăceanu: Cei care se hrănesc cu știri toxice sunt revoltați și nu se adaptează