Abonare la google news

Cetățean grec, arestat în România după ce a accidentat mortal un motociclist în Bulgaria

Polițiștii ilfoveni din orașul Măgurele au identificat un cetățean grec, Favatas Anastasios, în vârstă de 68 de ani, care încerca să își repare mașina în țara noastră, după un accident auto, fără  autorizație de reparație. Bărbatul respectiv are drept de rezidență în România și a încercat să o repare într-un service auto din Jilava.

Însă, în urma verificărilor, polițiștii din Măgurele au stabilit că autovehiculul respectiv ar fi fost implicat într-un accident rutier, în orașul bulgăresc Pleven, în urma căruia un motociclist și-a pierdut viața.

În cauză, polițiștii din Măgurele au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnica ori efectuarea reparatiilor.

Autoritățile din Bulgaria au emis pe numele bărbatului, la data de 3 august, un Mandat European de Arestare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

În prezent, persoana depistată se află în custodia polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, competenți pentru efectuarea procedurilor privind punerea în aplicare a Mandatului European de Arestare.

Cum a intrat cetățeanul grec în România

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că cetățeanul grec Favatas Anastasios a intrat în România cu numere false românești și a adus mașina la un service din Jilava, unde deja se apucaseră să o repare.

Imediat după accident, acesta a apelat la jutorul unei alte persoane, care a sunat la o firma de platforme auto din Românai, care a preluat autoturismul. În acest timp, cetățeanul grec a intrat în România cu un taxi.

În acest moment, se face cercetarea la fața locului în respectivul service din Jilava.

Citeste articolul pe Gandul