vineri 12 noiembrie 4:21 AM

Abonare la google news

Certificatul verde, obligatoriu la Târgul de Crăciun de la Sibiu


Târgul de Crăciun din Piaţa Mare din Sibiu se va deschide în acest an în 26 noiembrie, iar accesul se va face pe baza certificatului verde, au anunţat joi organizatorii.


Luminiţe de Crăciun 2021 în Bucureşti. Nicuşor Dan: Suntem în discuții pentru niște târguri private de Crăciun și să împodobească pe banii lor niște parcuri
„În mod normal, în weekendul care urmează ar fi fost începutul, n-a fost posibil anul acesta. Pentru un astfel de eveniment pregătirile durează câteva săptămâni, iar în perioada când trebuiau să înceapă, lucrurile nu arătau prea bine din punct de vedere al pandemiei şi a fost clar că mai trebuie să aşteptăm. Între timp, am amânat deschiderea pentru 26 noiembrie, fapt ce ne-a permis să vedem şi o evoluţie mai bună a cazurilor, să vedem ce restricţii există şi în funcţie de acestea, ce putem organiza”, a declarat Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun.

Campanie de vaccinare inedită la Sibiu. Oamenii se pot vaccina în Căsuţa lui Moş Crăciun din Piaţa Mare: ”Repornim Crăciunul prin vaccinare”
Acesta spune că târgurile pot fi organizate cu respectarea a două condiţii: acces pe bază de certificat verde şi o limitare a publicului la 30% din capacitatea spaţiului.

„Am închis perimetrul, am planificat două intrări şi două ieşiri. În funcţie de momentele în care noi ştim că s-ar putea aglomera vom avea mai multe fluxuri de intrare. Am redus numărul de căsuţe cu aproximativ 30 la sută şi am crescut spaţiile disponibile. Unele elemente au fost eliminate, care ocupau mult spaţiu, precum trenuleţul pentru copii, era foarte frumos, dar lua mult spaţiu, şi o pistă de karting. Câţiva vizitatori vor avea ceva mai puţin de văzut, dar pentru restul va fi mai mult spaţiu”, a spus Andrei Drăgan.

Conform acestuia, au fost menţinute roata paronamică, patinoarul, bradul mare şi proiecţiile de pe clădirile din Piaţa Mare. „Nu vom avea în schimb concerte, sunt interzise în spaţii care nu sunt destinate concertelor. (…) Vom avea muzică ambientală”, a mai spus organizatorul. Târgul de Crăciun nu a fost organizat anul trecut la Sibiu.

Romaniatv.net