Abonare la google news

Centura Comarnic la a treia încercare: Consiliul Judeţean Prahova vrea să construiască un drum ocolitor de 6 kilometri

O nouă încercare de construire a unei centuri la Comarnic, de această dată în responsabilitatea autorităţilor locale. Consiliul Judeţean Prahova a lansat o licitaţie pentru documentaţia tehnică necesară realizării unei centuri de 6 kilometri la Comarnic care să fluidizeze circulaţia pe DN 1 Valea Prahovei.

Este a treia încercare pentru construirea unei centuri la Comarnic, prima fiind în 2018 atunci când Compania de Drumuri a reziliat un contract pentru o centură de doar 3 kilometri, iar a doua, tot a CNAIR, în 2020, atunci când s-a scos la licitaţie contractul pentru o Centură de 7 kilometri, dar cu profil de autostradă care urma să facă parte din proiectul Autostrăzii A3 Ploieşti – Braşov.

Acum, însă, CJ Prahova începe cu o licitaţie pentru Studiul de Fezabilitate al centurii Comarnic, şosea cu o lungime de 6 kilometri care se desprinde din DN 1 la Breaza, are traseu paralel cu râul Prahova şi revine pe DN 1 la Posada. Obiectivul principal este fluidizarea circulaţiei. „Necesitatea şi oportunitatea centurii este justificată prin avantajele imediate şi majore pe care le va avea: fluidizarea circulaţiei cât şi preluarea traficului din oraşul Comarnic şi creşterea vitezei de transport prin devierea traficului de tranzit, reducerea consumului de carburant, reducerea aglomeraţiei rurale şi urbane”, se arată în Caietul de Sarcini întocmit de Consiliul Judeţean Prahova şi semnat de preşedintele instituţiei, Iulian Dumitrescu.

Citește integral pe economedia.ro


Citeste articolul pe G4Media