20 mai 2:49 PM

Abonare la google news

Centru de vaccinare pentru elevi, deschis la Constanţa. Care sunt condiţiile

Centrul de vaccinare pentru elevi a fost deschis la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din municipiul Constanţa.

În această perioadă premergătoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a sprijinit Direcţia de Sănătate Publică Constanţa prin colectarea datelor privind vaccinarea elevilor cu vârste cuprinse între 16-18 din unităţile de învăţământ constănţene, prin fluidizarea canalului de comunicare între instituţiile şcolare şi DSP, precum şi prin diseminarea informaţiilor medicale specifice acestei acţiuni.

„În perioada următoare, aproximativ 1.500 de elevi vor fi vaccinaţi în baza unui program stabilit de către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, astfel încât procesul educaţional să nu înregistreze sincope şi acţiunea să se deruleze cu succes”, transmite IŞJ Constanţa.

Elevii care au acordul părinţilor pentru a se vaccina împotriva SARS-CoV-2 provin din 68 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi privat din judeţul Constanţa.

„Este îmbucurător faptul că această campanie de vaccinare la nivel naţional a determinat părinţii să îşi exprime acordul pentru ca aceşti tineri constănţeni să fie vaccinaţi. Rolul nostru este în permanenţă acela de a oferi elevilor, părinţilor şi colegilor noştri o informare corectă şi completă cu privire la vaccinare şi de a transmite în comunitate mesajul că şcoala înseamnă sănătate fizică, mentală şi emoţională, fundament al dezvoltării echilibrate a societăţii noastre. În acest context, participarea celor aproximativ 1500 de elevi la vaccinare poate fi considerată un rezultat favorabil al eforturilor interinstituţionale depuse până în prezent a afirmat Sorin Mihai, inspector şcolar general.

Citeşte şi:

Scandal pentru spaţiile din staţiunea Mamaia. Magazinele alimentare, ţinute cu obloanele trase. „Cattani e de vină“

Bărbat de 75 de ani, înjunghiat de fiică. Unde s-a produs incidentul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul