Abonare la google news

Cele două scenarii prin care Horia Tecău și Florin Mergea vor evolua la Jocurile Olimpice de la Tokyo: „Așteaptă un wild card”

Horia Tecau (36 de ani) și Florin Mergea (36 de ani), oamenii care au cucerit prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc, argintul în proba de dublu de la Rio de Janeiro 2016, au emoții mari pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Horia Tecău (22 ATP la dublu) și Florin Mergea (164 ATP la dublu) nu vor fi acceptați direct pe tabloul turneului de tenis olimpic, din cauza locurilor pe care cei doi le ocupă în clasament. Există, totuși, două scenarii prin care Horia și Florin vor putea lupta din nou pentru o medalie olimpică, la cinci ani de la performanța istorică de la Rio (2-6, 6-3, 4-6 în finala cu Rafael Nadal și Marc Lopez).

Citeste si:  Cozi în faţa Policlinicii Foişor. Oamenii aşteaptă să fie consultaţi

Turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo va avea loc în perioada 24 iulie – 1 august 2021. În proba de dublu vor lua startul 32 de echipe, iar primii 10 jucători din ierarhia de dublu își vor putea alege coechipierii, cu condiția ca aceștia să se afle în Top 300. Varianta respectivă este mai puțin realizabilă, totuși, pentru Tecău și Mergea. Există însă și un alt scenariu prin care vom avea echipă de dublu masculin la Tokyo.

Horia Tecău și Florin Mergea ar putea merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo grație unui wild card

În prezent, un wild card poate fi acordat unui fost medaliat la Jocurile Olimpice, unui fost campion de Grand Slam sau unui jucător cu performanțe extraordinare în Cupa Davis. Un juriu format din membri ITF și CIO decide la cine va merge wild cardul, iar Mergea și Tecău se află în cărți!

Citeste si:  Declarație de intenție: UE pune „la bătaie” 1.000 miliarde euro pentru tehnologii nepoluante

Florin Mergea este medaliat la Jocurile Olimpice, iar Horia Tecău deține în palmares atât o medalie la JO, cât și titluri de Grand Slam, așă că cei doi îndeplinesc criteriile pentru un eventual wild card. Horia va merge oricum la Tokyo, pentru a evolua alături de Simona Halep în concursul de dublu-mixt.

Al doilea scenariu este puțin probabil: Horia Tecău, obligat să intre în Top 10 ATP după Roland Garros

„Florin are ceva probleme la genunchiul drept, se află în proces de recuperare și de pregătire de câteva luni, în așteaptarea unui wild card la Jocurile Olimpice”, a declarat Daiana Mergea, managerul lui Florin Mergea, pentru ProSport.

Citeste si:  Interviu acordat de Alexander Nanau agenţiei EFE: Victimele de la Colectiv încă aşteaptă ca justiţia să-şi facă datoria

Mergea își pune speranțele într-un wild card, cealaltă variantă prin care poate merge la Olimpiadă fiind mai puțin probabilă. Tecău ar trebui să realizeze un salt de cel puțin 12 locuri în clasamentul de dublu și să pătrundă în Top 10 într-un interval relativ scurt, pentru a obține biletul pentru JO și a-și putea alege coechipierul! Madrid, Roma și Roland Garros sunt turneele la care va mai evolua Horia până la stabilirea listei pentru Olimpiadă.

Citeste articolul pe ProSport