Abonare la google news

Cel puțin patru nave aflate în largul coastei Emiratelor Arabe Unite au avertizat că au pierdut controlul direcției, din cauze necunoscute momentan

Cel puțin patru nave aflate în largul coastei Fujairah din Golful Oman au transmis marți avertismente că au pierdut controlul direcției în circumstanțe neclare, deoarece autoritățile au raportat că „un incident” se desfășoară în zonă, transmite Associated Press.

Petrolierele numite Regina Ematha, Golden Brilliant, Jag Pooja și Abyss au anunțat în același timp prin intermediul sistemelor lor de identificare automată că „nu se mai aflau sub control”, potrivit MarineTraffic.com. Acest lucru poate însemna că o navă a pierdut din putere și nu mai poate fi controlată.

Armata britanică care se ocupă cu operațiunile de comerț maritim din Marea Britanie au avertizat navele că „un incident este în curs de desfășurare”, fără să ofere detalii.

Un avion al Oman Royal Air Force Airbus C-295MPA, o aeronavă de patrulare maritimă, zboară deasupra zonei în care se aflau navele, potrivit datelor de la FlightRadar24.com.

Context

Evenimentul vine la doar câteva zile după ce o dronă a lovit un petrolier ce aparține unui miliardar israelian în largul coastei Omanului, ucigând doi membri ai echipajului. Occidentul a dat vina pe Iran pentru atac, însă Iranul a negat orice implicare în incident, deși Teheranul și milițiile sale aliate au folosit drone similare „sinucigașe” în atacuri anterioare.

Israelul, Statele Unite și Regatul Unit au promis un „răspuns colectiv” la atac.

Știre în curs de actualizare

Sursa foto: Pixabay – ilustrație generică


Citeste articolul pe G4Media