Cel mai periculos loc de pe planetă. Oamenii care ajung aici mor de cele mai multe ori

Ambasadorul italian Luca Attanasio a fost ucis într-o ambuscadă care a avut loc asupra unui convoi ONU, aflat pe teritoriu african.  Acest loc este considerat a fi cel mai periculos de pe planetă.

Ucis în cel mai periculos loc de pe planetă

Ambasadorul italian Luca Attanasio și-a pierdut viața într-o ambuscadă asupra unui convoi ONU, în apropiere de oraşul Gomo din Republica Democrată Congo. Diplomatul era în vârstă de 43 de ani. Attanasio se afla în Congo din 2017, unde se ocupa de mai multe proiecte umanitare. Zona unde a avut loc atacul reprezintă o regiune turistică, fiind considerată a fi una dintre cele mai periculoase zone din lume, conform BBC.

Citeste si:  O echipă de cercetători merge în Wuhan pentru a „reface” originea coronavirusului care a pus în genunchi toată planeta

Diplomatul a decedat la spital, după ce persoane necunoscute au deschis focul asupra convoiului cu care se deplasa acesta. Convoiul făcea parte din Programului Alimentar Mondial al ONU. Alte doua persoane au decedat în urma atacului armat.

Conform oficialilor parcului național Virunga, aflat în apropiere s-a urmărit răpirea diplomatului. Grupuri armate operează la marginea, dar și în interiorul parcului care se învecinează cu Uganda și Rwanda. Parcul naţional Virunga din R.D. Congo se întinde pe o suprafaţă de 7.800 de kilometri pătraţi si este una din principalele atracţii turistice ale ţării,  dar totodată şi una dintre cele mai periculoase regiuni de pe continentul african şi din lume

Citeste si:  Analiză din UK. Cine stă mai mult și se uită peste umărul copilului când își face temele: mama sau tatăl?

Trafic ilegal si luptători înarmați

Trupele ONU încearcă de mai mulţi ani să mențină pacea în această zonă controlată de miliţii locale. S-a estimat că în zonă sunt în jur de 1.500 – 2.000 de luptători înarmaţi responsabili de braconaj, defrişări ilegale, crime, violuri şi răpiri. Traficul ilegal de resurse naturale exploatate de pe urma acestui parc este estimat la 170 de milioane de dolari.

Citeste si:  Primar ameninţat cu moartea de un fost jandarm: Este foarte periculos

De-a lungul timpului mai multe persoane au fost fie răpite, fie ucise aici. În anul 2018, un ranger al parcului a fost ucis şi doi turişti britanici răpiţi. În luna aprilie a aceluiaşi an, alţi cinci rangeri şi şoferul lor au fost ucişi într-o ambuscadă de către traficanţii din zonă.

Cu toate acestea există numeroși turiştii străini care vizitează parcul.

 

Sursa: PlayTech

 10 total views