duminică 31 octombrie 5:02 PM

Abonare la google news

Cel mai mare acrobat al României a murit răpus de COVID. Gabriel Moșoianu avea 87 de ani


Gabriel Moșoianu, cel mai mare acrobat al României, inclus de trei în Cartea Recordurilor, a murit răpus de COVID.


Gabriel Moșoianu abia împlinise 87 de ani și era infectat cu virusul SARS-COV 2. Având multiple comorbidităţi, COVID-19 i-a fost fatal. Nici măar rudele nu au putat merge la înmormântare, acestea fiind şi ele infectate cu coronavirus.

”Este o pierdere ireparabilă, din păcate. Și, având în vedere că suntem și noi pozitivi, în urma testului COVID, nu pot ajunge nici măcar la cimitir. A fost internat la Spitalul Județean Ilfov, a avut multe comorbidități. A fost un luptător toată viață, numai că acest COVID – noi nefiind vaccinați și nici el nu era vaccinat – i-a pus capac. L-a afectat foarte mult neurologic, iar medicii au făcut tot ce s-a putut, numai că nu l-au putut salva. A fost tratat cât se poate de bine dar, până la urmă, organele nu au mai rezistat. El nu dorea încă să se ducă, încă avea planuri. Va fi înmormântat, astăzi, la Biserica Adormirea Maicii Domnului. Vor fi trei preoți, dar sicriul, având în vedere condițiile impuse de pandemie, nu va fi deschis”, a declarat fiul lui Gabriel Moșoianu, pentru Gândul.

Gabriel Moșoianu a susținut reprezentații în circuri de renume din 13 țări, printre care Rusia, Statele Unite ale Americii și Mongolia și a făcut parte din trupa de acrobați care a avut primul număr la deschiderea circului de stat – în 1954 – amplasat la vremea aceea pe locul unde acum se află Teatrul Național București.

Citeşte şi: Aurel Vainer a murit. Fostul preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România avea 89 de ani

Romaniatv.net