vineri 3 decembrie 10:19 AM

Abonare la google news

Cel mai ciudat gol al anului: Arsenal a marcat cu poarta goală, după ce De Gea a fost făcut knockout de… un coleg!


Manchester United și Arsenal s-au întâlnit în derby-ul etapei din Anglia. „Diavolii roșii” s-au impus, după ce „tunarii” au deschis scorul printr-un gol ciudat al lui Smith-Rowe.


David de Gea, lovit de Fred

Londonezii au deschis scorul prin Emil Smith-Rowe, jucătorul de 21 de ani crescut în academia clubului. Acesta a marcat printr-un voleu cu piciorul stâng, în poarta goală lăsată de către David de Gea, lovit la corner. Goalkeeper-ul iberic a fost călcat de către coechipierul său, Fred, cel care marca un jucător de la Arsenal. Spaniolul a căzut, faza a continuat, mingea a ajuns la Smith-Rowe care a șutat spre poarta goală și a înscris.

„Centralul” partidei a fluierat înainte ca mingea să intre în poartă, însă, mai apoi, s-a consultat câteva minute cu cei din camera VAR și golul a fost validat. Portughezul Bruno Fernandes a adus egalarea din pasa lui Fred, în minutul 44, iar la cabine s-a intrat la egalitate.

Șters în prima repriză, Cristiano Ronaldo a adus victoria pentru echipa sa. Lusitanul a marcat golurile 800 și 801, devenind primul fotbalist din istorie care ajunge la cota 800 de goluri în meciurile oficiale. El a marcat în minutele 52 și 70, din penalty, după ce Martin Odegaard, fostul coleg al acestuia de la Real Madrid, egalase la 2 în minutul 54.

Borna 800

De câțiva ani, Cristiano Ronaldo nu mai aleargă după recorduri, ci acestea după el. În 2021, el a devenit cel mai bun marcator la turneul final al Campionatelor Europene, precum și cel mai bun marcator all-time în meciurile internaționale masculine. Etapă de etapă în UEFA Champions League, acesta și-a îmbunătățit recordul de goluri, dar nu s-a oprit aici.

Fotbalistul crescut de Sporting Lisabona a ajuns la 800 de goluri marcate în 19 ani de carieră, fiind primul jucător care face acest lucru. S-a vorbit de Josef Bican, cel care a jucat în Austria în perioada interbelică. Acesta ar fi marcat 815 goluri, dar nu există date oficiale care să confirme aceste statistici, iar Ronaldo se bucură, astfel, de această bornă pentru fotbal. „Rivalul” Lionel Messi are „doar” 756 de goluri marcate.

De-a lungul celor 800 de reușite, Cristiano a marcat 450 pentru Real Madrid, 129 pentru Manchester United, 101 pentru Juventus Torino, 5 pentru Sporting Lisabona, la care se adaugă și 115 reușite în tricoul naționalei Portugaliei.

Competițiile preferate sunt La Liga (311 goluri), Champions League (140 goluri), Premier League (89 goluri) și Serie A (81 goluri). De asemenea, din totalul de 800, 511 au fost marcate cu piciorul drept, 148 cu piciorul stâng, 139 cu capul, 141 din lovituri de la „11 metri”, 56 din lovitură liberă și 2 goluri cu alte părți ale corpului.

Playsport.ro