miercuri 8 decembrie 4:55 PM

Abonare la google news

Cel mai așteptat secret din vestiarul lui Dinamo. Care sunt salariile „greilor” Torje, Filip și Matei


Criza se adâncește pentru Dinamo București. Aceștia nu au reușit să învingă nici pe Academica Clinceni, singura echipă aflată sub ei în clasament, și continuă perioada de meciuri fără victorie. Paradoxal, jucătorii echipei sunt cu salariile la zi și nu au probleme din acest punct, dar au rămas datori pe teren.


Salarii la zi, restanțe la fotbal

Dinamo a avut parte de cel mai slab tur de campionat din istoria de peste 70 de ani a echipei. Aceștia au acumulat doar opt puncte după 15 etape, toate obținute pe teren propriu. Speranța „câinilor” era că lucrurile se vor redresa din retur, dar echipa s-a afundat și mai mult în criză.

Aceștia au obținut un singur punct în primele trei etape ale returului, după meciul încheiat 0-0, în compania celor de la FCU Craiova. În rest, alb-roșii au cedat în fața celor de la Voluntari, precum și în fața Academicii din Clinceni, singura echipă care nu cunoscuse gustul victoriei, până în acel moment.

După 18 etape scurse, Dinamo București se află pe locul al 15-lea, cu nouă puncte acumulate. Cu un golaveraj negativ (13-39), aceștia sunt la două puncte peste Academica Clinceni, locul 16, și la șase puncte de locul 14, ocupat de FCU Craiova. Locurile 15 și 16 retrogradează direct în Liga a 2-a, pe când locurile 13 și 14 vor juca baraj de menținere în prima divizie.

Totalul salariilor lunare pentru Dinamo este de 75.000 de euro. Din suma aceasta, o treime este câștigată de cinci fotbaliști. Astfel, Itu, venit împrumut de la CFR Cluj, ia 5000 de euro de la Dinamo. Nica, cel care a fost folosit doar 66 de minute, ia 4000 de euro, la fel ca și Cosmin Matei. Torje, singurul jucător care a arătat cât de cât ceva, ia 3000 de euro și poate ajunge la 5000 cu bonusuri. Fundașul stânga Steliano Filip ia 7000 de euro, dar o parte din salariul acestuia este susținută de Nicolae Badea.

Transferuri multe, reușite puține

Pentru o bucată de timp, Dinamo a avut interdicție la transferuri din cauza unor datorii către jucătorii spanioli. FIFA a ridicat-o la începutul lunii septembrie, iar Dinamo a adus nu mai puțin de  14 jucători pentru a acoperi posturile deficitare, dar din acel moment, echipa a obținut un singur succes: 1-0 împotriva Ripensiei Timișoara, în Cupa României. Mai mult, majoritatea fotbaliștilor aduși nu au confirmat și nu au arătat nimic.

S-a mizat pe jucători cu experiență și CV pentru ca echipa să fie scoasă din zona roșie a clasamentului, dar acest plan nu a funcționat. Ultima victorie obținută de Dinamo a fost în etapa a treia, când aceștia se impuneau în partida contra celor de la Clinceni, scor 3-1.

Pe lângă forma sportivă foarte slabă, antrenorul Mircea Rednic este nemulțumit și de comportamentul jucătorilor. Acesta i-a exclus din lot pe Steliano Filip și Cosmin Matei, cei doi antrenându-se separat. Se pare că „Puriul” nu se mai bazează pe ei. De asemenea, Constantin Nica, Cătălin Țîră și Răzvan Popa au fost folosiți foarte puțin și este foarte probabil ca aceștia să plece.

Playsport.ro