vineri 19 noiembrie 10:00 PM

Abonare la google news

Cei trei tineri care au devastat cimitirul evreilor din Huși au fost trimiși în judecată. Ce sancțiune o să primească minorii

În urmă cu doi ani, cimitirul evreilor din Huși a fost devastat de trei adolescenți. La vremea respectivă, un scandal de proporții a izbucnit, iar acum cei trei minori o să fie aduși în fața judecătorilor. Ce pedepse vor primi aceștia?


Au trecut doi ani de cânt trei tineri, cu vârste cuprinse între 15-16 ani, au devastat mormintele din cimitirul evreiesc din Huși. Tinerii au pătruns în cimitir și au desfășurat un antrenament de karate. Aceștia s-au „luptat” cu pietrele funerare, pe care le-au pus la pământ imediat, lăsând în urma lor un adevărat dezastru. Peste 70 de monumente funerare au fost distruse.(CITEȘTE ȘI: PESTE 70 DE MONUMENTE FUNERARE DIN CIMITIRUL EVREIESC DIN HUȘI AU FOST VANDALIZATE. MAI A DEMARAT O ANCHETĂ)

Cei trei adolescenți, elevi ai unui liceu din oraș, au fost depistați cam la două luni de la comiterea faptelor, iar zilele acestea procurorii au reușit să finalizeze întreaga anchetă. De curând, tinerii au fost trimiși în judecată sub acuzația de “profanare de cadavre sau morminte”. Băieții și-au recunoscut faptele și așteaptă să își primească pedeapsa.


Ce sancțiune o să primească minorii

Adolescenții au admis că ei au fost cei care au provocat dezastrul, însă habar nu aveau nici de gravitatea actelor comise, nici de cât de important este acel loc pentru întreaga comunitate locală.

Pentru că sunt minorii, băieții vor ajunge în fața instanței alături de părinți sau reprezentanții legali. Cel  mai probabil aceștia vor scăpa cu o măsură educativă și o să fie obligați să achite despăgubiri uriașe. O expertiză efectuată în cazul dezastrului din cimitir arată că paguba va fi acoperită doar de câteva zeci de mii de lei.

„Pagubele materiale sunt considerabile, dar și cele morale au multă greutate. Dintr-o joacă făcută cu o oarecare doză de inconștiență, iată ce a putut ieși. Păcat de toată situația, de toată ignoranța lor, care aduce atâtea probleme părinților”, au spus profesorii liceenilor în cauză, potrivit vremeanoua.ro

(VEZI ȘI: A FOST LA UN PAS SĂ SCAPE BASMA CURATĂ, ÎNSĂ DIN CAUZA ALCOOLULUI S-A DAT SINGUR DE GOL. CE A FĂCUT UN ȘOFER DIN HUȘI DUPĂ CE A FOST PROTAGONISTUL UNUI ACCIDENT RUTIER)

 

 

Sursa foto: vremeanoua.ro

Cancan.ro


Stirile.eu