Abonare la google news

Cei doi frați din Mehadia au fugit de acasă din cauza bătăilor încasate de la părinți. Asistenții sociali știau povestea lor, dar nu au intervenit Cei doi frați din Mehadia au fugit de acasă din cauza bătăilor încasate de la părinți

Sătui de bătăile încasate, doi copii minori, un băiat de cinci ani și sora sa mai mică (3 ani), au fugit de acasă. Întâmplarea care a șocat România s-a petrecut în Mehadia, județul Caraș-Severin, localitate în care situația celor doi frați este, însă, cunoscută de autorități. Conform știrileprotv.ro, asistenții sociali de la Primărie știau despre bătăile încasate de copii, dar nu au intervenit în niciun fel.

Povestea micuților Maria și Florin a înduioșat România. Sătui de mizeria în care trăiau şi bătăile primite de la părinţi, ei au fugit de acasă miercuri, 2 iunie. Au fost găsiți în viață a doua zi, joi, iar salvatorii lor vorbesc despre un miracol; copiii au cutreierat prin frig năprasnic într-o zonă în care animalele sălbatice sunt omniprezente.

Localnică din Mehadia: „Zice că tată-su îi bate cu urzica”

În jur de 20 de ore au umblat, prin frig şi beznă, cei doi copilași. Inspectoratul de Aviație a trimis în căutarea lor un elicopter cu termoscaner, iar la sol peste 250 de oameni au încercat să le dea de urmă. Fără mâncare la ei, micuții au străbătut 8 kilometri prin păure, iar peste noapte s-au cuibărit unul în brațele altuia ca să nu înghețe de frig. I-a descoperit un șofer, la marginea DN 6, și i-a dus imediat la dispensarul din Băile Herculane.

„O plecat de lângă mine. Am zis: «Măi, Florine, unde te duci tu? Mă, unde plecaţi, că te bate tată-tu şi mumă-ta»” – bunica micuților Maria și Florin.

O localnică din Mehadia a povestit calvarul trăit de copii: Ziceau că vin la mătuşica lor să le facă ceai. Zice că tată-su îi bate cu urzica”. Vorbele ei sunt confirmate și de Ioan Nistor, șeful Salvamont Caraș-Severin: Fiind bătuţi des, plecau de acasă. Săptămâna trecută a fost găsit băiatul la 5 km de locuinţă”.

Primarul din Mehadia promite să se implice

Asistentul social de la Primăria Mehadia avea habar de situația fraților Maria și Florin. Deși ar fi trebuit să vegheze la siguranţa lor, ca să nu se ajungă aici, nu a făcut-o, ignorând o realitate cruntă. Culmea este că ancheta socială era încheiată şi propunea ducerea micuților mici într-un centru de plasament. Acum, primarul din Mehadia, George Bărdac, promite că se va implica mai mult: Zilele următoare se vor face demersuri pentru plasarea lor într-un centru de plasament (…) Nu aş putea să vă spun de ce nu s-a intervenit până acum”.

Părinții copiilor au fost audiaţi de polițiști. Oamenii legii s-au autosesizat și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorilor. Se efectuează cercetări în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate. Până la finalizarea anchetei, cei doi frați au fost preluați de reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

Citeste articolul pe Gandul