Abonare la google news

Cea mai tânără mamă din UK este o fetiță de 11 ani. Copila a rămas însărcinată la doar 10 ani O fetiță de 11 ani

O fetiță în vârstă de 11 ani a devenit cea mai tânără mamă din Marea Britanie. Copila a rămas însărcinată cand avea doar 10 ani.

Atât proaspăta mamă, cât și bebelușul ei sunt sănătoși și bine îngrijiți, fiind ținuți sub observație de personalul medical.

Familia copilei a declarat că nu și-a dat seama de sarcină, relatează jurnaliștii de la The Sun. Publicația a anunțat că serviciile sociale din Anglia investighează situația incredibilă și încearcă să afle cum a rămas fata gravidă și de ce părinții ei nu au aflat de sarcină decât după ce a ajuns la spital ca să nască.

„A venit ca un mare șoc”, a spus o sursă apropiată familiei pentru sursa citată. „Acum este susţinută de un expert, primește consiliere. Cel mai important este că ea și copilul sunt OK”.

Serviciile sociale au pornit o anchetă pentru a stabili cum a rămas însărcinată fetița la doar 10 ani

„Este cea mai tânără mamă despre care am auzit”’, a declarat medicul Carol Cooper pentru The Sun, explicând că vârsta medie la care o fată începe pubertatea este de 11 ani, deși la unele fetițe se poate instala oricând în intervalul de vârstă între 8 și 14 ani. Doctorița Cooper a adăugat că greutatea are un efect asupra mai multor hormoni secretați de organism și că, pe măsură ce copiii sunt mai împliniţi decât erau pe vremuri, pubertatea începe acum mult mai devreme, relatează și jurnaliștii de la publicația britanică Daily Mail.

Citeste articolul pe Gandul