vineri 3 decembrie 1:34 AM

Abonare la google news

Cea mai mare dorință a lui Adi Vasile înainte de debutul României la Campionatul Mondial de Handbal feminin


Adi Vasile, selecționerul echipei naționale de handbal a României, este pregătit pentru joi, prima zi în carte româncele se luptă în turneul final al Campionatului Mondial din Spania. Însă, el a plecat din România cu o mare dorință. „Tricolorele” trebuie să se descurce fără Cristina Neagu, iar prima confruntare este cu reprezentativa Iranului. Din aceeași grupă (Grupa C) mai fac parte Norvegia și Kazahstan.


Adi Vasile: „Dacă ar fi să visăm, visul nostru ne duce către jocul şapte”

Selecționerul echipei naționale de handbal a României își dorește din tot sufletul ca „Tricolorele” să aibă o evoluție bună, însă recunoaște că rezultatul e greu de prezis. Dacă ar fi să viseze, el a recunoscut că speră ca România să prindă sferturile de finală.

Mondialul este văzut ca un prim pas în noul ciclu olimpic de trei ani, ţinta principală fiind Paris 2024, iar acest turneu final este una dintre bornele construirii unei echipe puternice pentru JO. Ce putem promite este că vom fi pregătiţi să ne luptăm cu fiecare adversar şi vom încerca să fim cea mai bună versiune a noastră. Rezultatul este greu de prezis, clar este că ne dorim să mergem în grupa a doua, ne aşteaptă şase meciuri, trei cu echipe care nu sunt de pe continentul nostru şi care, poate, la prima vedere vor fi uşor de subestimat, cel puţin două dintre ele, după care trei meciuri cu echipe europene care sunt foarte sus în topul handbalului mondial. Dacă ar fi să visăm, visul nostru ne duce către jocul şapte, adică o prezenţă în sferturile de finală”, a declarat el.

Primul meci n-ar trebui să pună probleme României

Adi Vasile este de părere că Iranul n-ar trebui să le pună probleme elevelor sale. Meciul de debut la CM este joi, de la 19:00. Următoarea confruntare, cea cu Kazahstan este programata pe 5 decembrie, urmând ca pe 7 decembrie să se dueleze cu sportivele din Norvegia. Mai departe, în Grupele Principale, o să se califice primele trei echipe din fiecare grupă. Este pentru prima dată când turneul final se dispută între 32 de echipe, cu 8 mai multe în comparație cu edițiile trecute.

Iranul este la prima prezenţă la CM, îi este clar că ele sunt echipa cu ultima şansă din grupa noastră, nu au nici experienţa unei asemenea competiţii, dar astfel de echipe prezintă un real pericol. Iranul vine multe necunoscute, dar este un meci pe care, evident, trebuie să-l câştigăm. Kazahstanul este o echipă care poate pune probleme unei echipei dacă nu te respecţi şi nu eşti prezent sută la sută. Au un stil total diferit faţă de ce suntem noi obişnuiţi în Europa şi au şi câteva jucătoare puternice în acţiune unu contra unu. Norvegia este Norvegia şi nu are rost să mai facem comentarii”, a mai precizat Adi Vasile.

România, singura națională prezentă la cele 25 de ediții ale CM

România a ocupat în ediția anterioară, cea din 2019, locul 12. Țara noastră este singura prezentă în toate cele 25 de ediții ale Campionatelor Mondiale, obținând de-a lungul anilor patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Lotul României la CM: Portari – Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă; Jucătoare de câmp – Bianca Bazaliu, Oana Borş, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina laslo, Laura Moisă, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Andreea Rotaru, Alexandra Subţirică, Ana Maria Tănăsie şi Mădălina Zamfirescu.

Grupele Campionatului Mondial:

Grupa A: Franţa, Muntenegru, Angola, Slovenia

Grupa B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia

Grupa C: Norvegia, România, Kazahstan, Iran

Grupa D: Olanda, Suedia, Puerto Rico, Uzbekistan

Grupa E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia

Grupa F: Danemarca, Coreea de Sud, Tunisia, Congo

Grupa G: Croaţia, Japonia, Brazilia, Paraguay

Grupa H: Spania, Austria, Argentina, China.

Playsport.ro