Abonare la google news

Ce vinuri beau românii: „Puternic vin din spate și cele spumante”

  • În 2019, doar 6% din producția de vin a mers la export
  • În 2019, din exporturile de vin, s-au încasat 31 de milioane €
  • Importăm vinuri cu preponderență din Republica Moldova

Bem aproape tot vinul pe care îl producem. Doar 6% mai merge la export, potrivit datelor pe 2019, an în care Romania a încasat 31 de milioane de euro din vinul vândut peste graniță.

Constantin Drăgan este somelier la unul dintre cei mai mari producători de vin de la noi din țară. El îți spune ce arome se potrivesc vara aceasta.

„Toți iubitorii de vin preferă vinurile albe și rose, preponderent, dar puternic vin din spate și cele spumante. Ar fi bine să uităm cu toții expresia latinească De gustibus non est disputandum. Ba din contra, gusturile se educă”, spune somelierul.

Aura a descoperit o aromă nouă la un târg de vinuri organizat în capitală. I-a plăcut și vrea să o cumpere: „În funcție de ce mănânci îmi place să asociez și vinul. Dacă mănânc pește de exemplu aș prefera un vin alb. Dacă mănânc vită, prefer vinul roșu. Am gustat un vin care are pelin și mi s-a părut interesant că-i amărui”.

Mihai Popovici, împreună cu un grup de prieteni, au organizat un târg de vinuri care a reunit peste 2.000 de iubitori de vin.

„Împreună cu colegii mei ne-am gândit la un concept de târg ușor exclusivist, adică 40 de crame nu mai mult, cu vinuri pe care consumatorul să le savureze și să le aprecieze”, spune organizatorul.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews