vineri 4 iunie 10:00 PM

Abonare la google news

Ce trebuie să faci ca să ajungi pe Kilimanjaro sau Everest? Sfaturile unui alpinist profesionist

Eşti pasionat de drumeţii şi de munte? Ce ar fi să treci la un alt nivel? Radu Albu este alpinist profesionist şi ghid montan de mai bine de şase ani.


A urcat pe cei mai înalţi munţi din lume, iar experienţa lui te poate ajuta şi pe tine să ajungi cât mai sus. Până acum, el a ghidat peste 2.000 de alpinişti sau drumeţi amatori, pe munţii din întreaga lume. O expediţie pe un munte de peste 8000 de metri costă între 10.000 şi 45.000 de dolari.

Ce trebuie să faci ca să ajungi pe Kilimanjaro sau Everest? Îţi spune chiar Radu: “Ca să vii cu noi pe un munte cum e Everest de 6.000-8.000 de metri nu e suficient să ai bani. Trebuie să ne convingi că ai şi experienţa necesară. Sunt două capitole generale în ceea ce înseamnă pregătirea. Unul este condiţia ta fizică şi a doua parte este pregătirea tehnică. Pregătim oamenii de la un simplu nod, cum să îţi împachetezi rucsacul până la a căţăra, escalada o stâncă, a traversa o crevasă, un gheţar, ce să faci în situaţii extreme în cazul în care echipa ta a fost lovită de o avalanşă, cum să îi recuperezi pe cei acoperiţi.”


Cu ajutorul lui Radu, Zoltan a trăit experienţe de neuitat. În ultimii trei ani a ajuns să cucerească munţi cunoscuţi din lume precum Kilimanjaro, Elbrus sau Aconcagua.

A fost o experienţă fantastică. Făcând sport te gândeşti că probabil eşti pregătit să urci şi mai sus. E categoria priceless. Când poţi să faci fotografiile acelea pe acea floră de pe Kilimanjaro sau răsăritul de soare la 5000 de metri, Priceless“, povestește Madaras Zoltan.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro


Stirile.eu