Abonare la google news

Ce sunt anvelopele runflat și ce poți să faci, de fapt, cu ele?

Apariția unei pene de cauciuc se întâmplă adesea în cel mai nepotrivit moment. Dar, pentru astfel de situații, au fost inventate anvelopele runflat.

Astfel, cineva care se confruntă cu această problemă poate apela la asistență rutieră, dar probabil va aștepta aproximativ 45 de minute, sau chiar mai bine de o oră până la remedierea problemei.

Pe de altă parte, chiar dacă știi cum se schimbă o roată, poate fi o treabă murdară și este posibil să nu fii îmbrăcat corespunzător în acel moment. Mai rău, este posibil ca mașina ta să nu aibă roată de rezervă.

Citeste si:  Proaspăt inaugurată și deja le face probleme șoferilor. Gropile din centura Bacăului distrug anvelopele mașinilor

Anvelopele runflat sunt foarte folositoare în momentul în care faci pană

Pentru aceste situații au fost inventate anvelopele runflat. Ele susțin greutatea unui vehicul pentru o perioadă scurtă de timp. Acestea oferă șoferului posibilitatea de a circula pe o distanță de aproximativ 90 de km, cu o viteză ce nu trebuie să depășească 85 km/h.

Tehnologia runflat funcționează pentru că pereții laterali ai anvelopei sunt ranforsați. Astfel, chiar dacă ai o pierdere bruscă și completă de presiune a aerului din anvelopă, vei putea conduce pe o distanță scurtă.

Citeste si:  AS Roma îi întinde colacul de salvare lui Ionuț Radu, după ce viitorul românului a devenit incert. Scenariul vehiculat în Italia

De ce au fost create anvelopele runflat?

Dacă ai achiziționat o mașină nouă în ultimii ani, probabil ai observat că mulți producători au eliminat roata de rezervă. Acest lucru s-a făcut pentru a reduce greutatea.

De asemenea, pentru a îmbunătăți consumul de combustibil și pentru a oferi mai mult spațiu de încărcare în portbagaj. Dar ce se întâmplă dacă faci pană? Vei descoperi că acei producători auto au echipat din fabrică vehiculul cu anvelope runflat.

Avantajele anvelopelor runflat:

– Oferă mai mult control în cazul unei pierderi bruște a presiunii pneurilor;
– Oferă posibilitatea de a conduce până la cea mai apropiată vulcanizare;
– Nu este nevoie să ai o roată de rezervă sau să schimbi roata pe marginea drumului.

Citeste si:  Cât de bine este să conduci cu anvelopele sub umflate la venirea zăpezii

Dezavantajele anvelopelor runflat:

– Calitatea deplasării poate fi afectată din cauza peretelui lateral mai rigid;
– Unele anvelope runflat ​​produc mai mult zgomot rutier în interiorul vehiculului;
– Cele mai multe anvelope runflat au un preț mai mare față de cele clasice.

Citeste articolul pe Promotor

 37 total views