Abonare la google news

Ce spune Lucian Bode despre faptul că a fost citat în dosarul în care este implicată Elena Udrea

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat luni că a fost audiat într-un dosar al Elenei Udrea în calitate de martor. Lucian Bode, ministrul de Interne a fost audiat luni, 15 martie 2021, în calitate de martor de către procurori. Lucian Bode este audiat într-un dosar în care Elena Udrea este cercetată.

Dosarul în care este audiat Bode este Hidrolectrica, dosar în care Elena Udrea este acuzată că ar fi acceptat o mită de 5 milioane de dolari de la Bogdan Buzăianu.

În ce calitate a fost audiat Lucian Bode, în dosarul Elenei Udrea

Conform declaraţiilor făcute de ministrul de Interne, Lucian Bode a fost anchetat în calitate de membru al Biroului Politic Național al PNL, dar şi în calitate de ministru al Economiei în perioada februarie-aprilie 2012.

Citeste si:  Soția lui Alexandru Tudorie, implicată într-un incident care a marcat-o! Un bărbat a fost înjunghiat de șapte ori pentru ea | GALERIE FOTO

„În perioada februarie-aprilie 2012 am fost ministrul Economiei și Mediului de Afaceri. Așa cum știți, în 2017 am avut această calitate de martor în procesul de urmărire penală, am dat și o declarație la DNA, mi-am menținut această declarație în fața instanței. Justiția trebuie să se înfăptuiască. (…) FMI avea cu Guvernul României un acord. Printre obligațiile asumate de către România era și aceea de reziliere, renegociere a contractelor bilaterale de vânzare a energiei electrice. (…) Eu în perioada în care am fost ministru, am spus și în fața instanței, că îmi amintesc că echipele de negociere de la Hidroelectrica aveau printre altele obligația să urmărească perioada de valabilitatea a acestor contracte, reducerea cantității de energie electrică livrată, creșterea tarifelor la care se vindea energia electrică și introducerea unor clauze de hidraulicitate scăzută”, a spus Bode.

Citeste si:  O ambulanță a fost implicată într-un accident. Se deplasa la un alt accident

Elena Udrea este deja condamnată la închisoare cu executare

Elena Udrea se confruntă deja cu o condamnare la închisoare cu executare. Magistraţii au condamnat-o pe aceasta la 8 ani de închisoare în dosarul referitor la referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Elena Udrea a fost condamnată pentru mai multe capete de acuzare. A primit o condamnare de 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și 6 ani pentru spălare de bani. De asemenea, Udrea a primit încă două pedepse de 5 și 3 ani pentru spălare de bani.

Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar Ioana Băsescu la delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani.

După aflarea veștii, Elena Udrea a oferit o declaraţie în care critică decizia judecătorilor spunând că este o victimă şi că toate argumentele pe care aceastea le-a oferit în instantă erau suficiente pentru a nu obţine o condamnare.

Încep prin a spune că pentru mine a fost un şoc. M-am întors în ţara cu convingerea că ceva s-a schimbat în justiţie. Am adus probe să demontezi acuzaţiile procurorilor. Am probat absolut tot. Am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probelele să demonstrez că acuzaţiile erau rupte de realitate.

Vă dau un exemplu. Instanţa recunoaşte că nu exista reglementare legală pentru luare de mită. Judecătoarea aceasta, nu îmi explic, recunoaşte că nu există o astfel de lege. Dar cu toate acestea, au spus că totuşi legislaţia românească acoperă posibilitate de mită. declarase Elena Udrea.

Citeste si:  S-a aflat de ce este roșie apa din Lacul IOR

Citeste articolul pe BZI

 7 total views