Abonare la google news

Ce s-a întâmplat în mașina lui Ioan Crișan în momentul exploziei

Anchetatorii continuă investigațiile în cazul asasinatului cu bombă de la Arad, după ce omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis de o explozie în mașina sa, în urmă cu o săptămână.

Noile informații din anchetă arată că în fabricarea dispozitivului exploziv au fost folosite trei substanțe, însă expertiza criminalistică se complică spun sursele GÂNDUL.RO, deoarece în momentul exploziei s-au spart și airbag-uril care conțin în interior o substanță ce s-a împrăștiat înăuntrul mașinii.

Pe de altă parte, anchetatorii încearcă să afle și care a fost ultimul apel înregistrat pe telefonul lui Ioan Crișan și verifică activitatea transportului de mărfuri făcută de firma Primatex, una dintre societățiile pe care omul de afaceri arădean le administra, mai spun sursele.

Firmele lui Ioan Crișan

Ioan Crișan era administrator a două firme. Potrivit confidas.ro, Primatex SRL are ca obiect de activitate transportul de mărfuri, patru angajați și a avut în 2019 o cifră de afaceri de 3 milioane de lei și un profit de 506.000 de lei. În această societate, Crișan era asociat cu fiica sa, Laura Oana Bîlcea, fosta soție a deputatului PNL Ovidiu Sergiu Bîlcea.

A doua firmă, Crimatex SRL, are obiect de activitate principal tot transportul de mărfuri. În 2019 a avut o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei, 14 angajați și pierderi de 472.000 de lei. Crișan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Știre inițială

Sâmbăta trecută, în jurul orei 07.00, mașina lui Ioan Crișan a explodat în mers, în parcarea unui supermarket din centrul Aradului, apoi a luat foc și a ars în totalitate. Trupul omului de afaceri Ioan Crișan a fost propulsat de suflul exploziei, despre care specialiști susțin că a fost cauzată de o bombă, pe bancheta din spate a autoturismului. Acest aspect ar putea indica faptul că obiect explozibil ar fi putut fi plasat sub scaunul șoferului.

Medicii legiști au stabilit primele concluzii în cazul morții lui Ioan Crișan. Omul de afaceri ar fi suferit o puternică intoxicație de la fumul produs în momentul exploziei, înainte de a muri din cauza arsurilor și a fracturilor de stern și coaste, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse judiciare.

Citeste articolul pe Gandul