Ce s-a întâmplat cu un bărbat după rapel + Explicația specialiștilor

Starea de sănătate a unei persoane care a făcut rapelul s-a agravat! Dependent de dializă, bărbatul de 64 de ani nu s-a simțit deloc bine după ce a făcut vaccinul Pfizer, rapelul.

CNCAV spune că, din informațiile de până acum, deteriorarea stării acestuia este cauzată de bolile cronice pe care le are, iar asocierea cu vaccinarea reprezintă o coincidență. (CITEȘTE ȘI: O FEMEIE DE 46 DE ANI A FĂCUT ȘOC ANAFILACTIC DUPĂ PRIMA DOZĂ DE VACCIN ANTI-COVID. CE FEL DE SER I SE ADMINISTRASE)

Ce s-a întâmplat cu un pacient după rapel + Explicația specialiștilor

Comunicatul CNCAV: ”Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) au efectuat verificări în cazul unei persoane care a prezentat un eveniment advers sever, după administrarea dozei de rapel cu vaccinul Pfizer/BioNTech.

Potrivit datelor puse la dispoziție de DSPMB, este vorba despre un pacient în vârstă de 64 de ani, cu multiple boli cronice, aflat în procedură de dializă cronică, căruia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer (Comirnaty), la data de 26 ianuarie a.c., iar doza a II-a, în ziua de 16 februarie a.c., la un centru de vaccinare deschis în proximitatea cabinetului în care făcea dializă. (NU RATA: PRIMELE DECLARAȚII ALE AUTORITĂȚILOR DUPĂ PRIMUL CAZ DE REACȚIE ADVERSĂ SEVERĂ LA VACCINUL ANTI-COVID)

Citeste si:  Emerging Europe: Giganții energiei din România își relanseză operațiunile la Marea Neagră

După rapel, pacientul a fost supravegheat conform procedurilor timp de 15 minute, perioadă în care starea sa de sănătate a fost bună. Ulterior, acesta s-a deplasat într-un corp alăturat al clădirii centrului de vaccinare pentru efectuarea ședinței de hemodializă. Înainte de începerea procedurii, pacientul prezenta o stare generală bună, cu ușoară dispnee și tensiune arterială crescută, simptomatologie asociată cu afecțiunile preexistente.

S-a decis începerea procedurii de hemodializă, însă în timpul acesteia, starea generală a pacientului s-a agravat. Echipa medicală a intervenit imediat, l-a stabilizat și a solicitat transportul de urgență a pacientului la Spitalul Clinic de Urgență București. În prezent, starea de sănătate a pacientului este stabilă, conform informațiilor transmise, fiind atent monitorizat de cadrele medicale de specialitate din Secția Anestezie – Terapie Intensivă (ATI).

Citeste si:  Avem telefoanele ascultate, mare atenție la ce discutați. Ce s-a întâmplat cu niște români din Iași

Pe baza informațiilor puse la dispoziție până în prezent, se concluzionează că deteriorarea stării pacientului este cauzată de progresia bolilor cronice de fond dezechilibrate anterior vaccinării. Astfel, asocierea cu vaccinarea reprezintă un eveniment coincident.”

Sursa: Cancan

 8 total views