Ce s-a întâmplat cu puii de urs scoşi din bârlog şi aruncaţi în zăpadă

Ce s-a întâmplat cu puii de urs scoşi din bârlog şi aruncaţi în zăpadă. Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat, luni seara, că nu se ştie ce s-a întâmplat cu puii de urs scoşi din bârlog.

Ce s-a întâmplat cu puii de urs scoşi din bârlog şi aruncaţi în zăpadă. Ministrul Mediului: Am acţionat cât am putut de repede

„Am acţionat cât am putut de repede, dar ursuleţii nu au mai fost găsiţi. Nu se ştie ce s-a întâmplat cu ei. Poate exista şi varianta în care ursoaica s-a întors să îşi ia puii. Este posibil. Sau au fost îngropaţi… nu se ştie. Organele de anchetă nu au reuşit să stabilească modul în care s-a terminat acest incident”, a spus Tanczos Barna la Digi24.

Citeste si:  Claudia Pătrăşcanu aruncă bomba în scandalul cu Gabi Bădălău. Ce s-a întâmplat cu cele douaă teste antidrog

Ministrul a precizat că ipoteza ca puii de urs să fi fost traficaţi nu ar avea susţinere.

Citeşte şi Pui de urs scoşi din bârlog şi aruncaţi în zăpadă. Imagini revoltătoare în Harghita

Reamintim că cei patru bărbaţi care au scos puii de urs din bârlog şi i-au aruncat în zăpadă au fost identificaţi. Pe numele lor a fost deschis dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, dar şi pentru perturbarea intenţionată în cursul perioadei de reproducere, de creştere, de hibernare şi de migraţie, precum şi deteriorarea şi/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă.

Citeste si:  Marius Șumudică, „deranjat” de comportamentul lui Dan Petrescu, după ce antrenorul a semnat cu Kayserispor: „Telefonul meu este închis!” Ce s-a întâmplat

O asociaţie pentru protecţia animalelor a publicat, vineri, pe Facebook imagini cu mai mulţi bărbaţi care au scos dintr-un bârlog patru pui de urs pe care i-au aruncat în zăpadă. Reprezentanţii organizaţiei susţin că filmarea a fost făcută în judeţul Neamţ, unde ar lucra unul din bărbaţi.

„Patru pui de urs scoşi brutal din bârlog şi aruncaţi prin zăpadă! Patru indivizi aflaţi pesemne într-o exploatare forestieră scot puii şi-i manipulează brutal pentru a le identifica sexul! În loc să sune la 112 sau să anunţe Ocolul Silvic, sau măcar să aibă reacţii de oameni normali – ei fac din asta o distracţie pe măsura minţilor şi sufletelor limitate pe care le au”, au scris reprezentanţii asociaţiei Casa lui Patrocle – Animal Rescue.

Citeste si:  Lidia Buble a pățit-o. Nu mai poate să vorbească: ce s-a întâmplat cu artista

Citeşte şi Imagini revoltătoare în judeţul Sibiu! O ursoaică şi puii ei, loviţi intenţionat cu maşina VIDEO

Sursa: RomaniaTV

 14 total views