vineri 26 noiembrie 2:03 PM

Abonare la google news

Ce performanță! David Popovici a fost ales cel mai bun tânăr sportiv din Europa: „Spiritul competitiv din mine îmi dicta şi urla: «Câştigă, trebuie să câştigi!»”


Înotătorul David Popovici (17 de ani) de la CS Dinamo a câștigat Premiul Piotr Nurowski, acordat celui mai bun tânăr sportiv al anului în Europa.


Sportivul român a reușit cel mai bun an din scurta sa carieră. A doborât mai multe recorduri la juniori (trei medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, a doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 şi 200 m liber), iar la seniori a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene în bazin scurt. Tot în 2021 a bifat și un loc 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de 100 de metri liber.

COSR îl va premia pe David Popovici pentru acest trofeu cu o bursă în valoare de 15.000 de euro.

David Popovici: „Spiritul competitiv din mine îmi dicta şi urla: «Câştigă, trebuie să câştigi!»”

David Popovici a avut o scurtă reacție pe contul de Facebook al COSR.

„Am câştigat şi mă simt bine. Pe măsură ce ne apropiam de anunţarea câştigătorului mă aşteptam cât de cât, pentru că lumea a spus că am ţinut un discurs bun, un mini-discurs.

Nu am avut emoţii înainte sau în timpul discursului, dar, pe măsură ce ne-am apropiată de momentul desemnării câştigătorului spiritul competitiv din mine îmi dicta şi urla: «Câştigă, trebuie să câştigi!». Şi mă bucur că s-a întâmplat”, a spus Popovici într-un mesaj video difuzat pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Prosport.ro