Abonare la google news

Ce pedeapsă a primit prima femeie condamnată pentru atacarea Capitoliului

Anna Morgan-Lloyd a scăpat de închisoare, după ce înaintea şedinţei ajunsese la un acord de vinovăţie cu procurorii, recunoscând că a intrat ilegal în sediul Congresului pe 6 ianuarie, când oficialii aleşi au certificat victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale.

 

„Am fost acolo pentru a-mi arăta susţinerea faţă de preşedintele Donald Trump, mi-e ruşine că a devenit o astfel de manifestare a violenţei”, a declarat ea miercuri într-o audiere telefonică la Curtea federală din Washington.

 

Originară din Indiana, această femeie în vârstă de 49 de ani ascultase îndemnul fostului preşedinte Trump care denunţa- împotriva tuturor dovezilor- „alegeri furate”. Femeia fusese în Capitoliu doar zece minute şi nu comisese nici o degradare sau violenţă.

 

„A fost cea mai fericită zi din viaţa mea”, a scris ea a doua zi pe Facebook.

 

Dar, de la arestarea sa, a cooperat cu justiţia, şi-a cerut scuze şi a început să lucreze pentru a-şi „revizui unele dintre opiniile ei”, a spus avocatul ei.

 

Ţinând seama de această schimbare, procurorii au sugerat eliberarea ei condiţionată timp de trei ani, cu obligaţia de a presta servicii în folosul comunităţii şi de a plăti 500 USD despăgubiri.

 

Judecătoarea Royce Lamberth a urmat aceste recomandări, în timp ce a subliniat că inculpata a participat la „o infracţiune gravă”. Acest protest „nu a devenit violent din întâmplare”, a spus ea.

 

Din ianuarie, poliţia federală a folosit mijloace considerabile pentru a identifica cele aproximativ 800 de persoane implicate în asaltul de pe Capitol Hill, care a şocat America. Până în prezent, 500 au fost găsite.

 

Sentinţa împotriva doamnei Morgan-Lloyd face posibil să ne imaginăm că aceştia vor primi pedepse proporţionale cu gravitatea faptelor lor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul