joi 29 iulie 4:06 PM

Abonare la google news

Ce pedeapsă a primit femeia din România care a furat diamante de milioane de dolari și le-a înlocuit cu pietre. Poliția a dat imaginile jafului

Lulu Lakatos, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnată miercuri la 5 ani și jumătate de închisoare, după ce un juriu londonez a găsit-o vinovată de conspirație la furt, scrie AP.


Femeia a schimbat în secret șapte pietricele cu diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline (5,7 milioane de dolari), într-un magazin de bijuterii de lux din cartierul londonez Mayfair.Pietre puse în locul diamantelor. Foto: Metropolitan PolicePietre puse în locul diamantelor. Foto: Metropolitan Police

Lula Lakatos făcea parte dintr-o bandă internațională care a fugit în Franța după ce a furat diamantele, în data de 10 martie 2016. Pietrele prețioase nu au fost recuperate.


„Acesta a fost un furt îndrăzneț, efectuat la vederea personalului experimentat și profesionist al unei bijuterii de renume. Planificarea și execuția meticuloasă a acestui furt îmi dezvăluie faptul că cei implicați au fost infractori foarte pricepuți”, a declarat detectivul William Man de la Serviciul de Poliție Metropolitană din Londra.

Cum a fost organizat jaful de diamante

În zilele premergătoare jafului, membrii grupării au organizat o serie de întâlniri cu personalul Boodles sub pretextul că reprezintă un investitor rus bogat care dorea să cumpere pietre prețioase, a declarat poliția.

Lakatos, care s-a născut în România și a locuit în Franța, s-a dat drept un expert în pietre prețioase pe nume „Anna”, care a mers apoi la Boodles pentru a evalua șapte diamante pentru cumpărător.

După ce a inspectat pietrele prețioase, printre care se număra un diamant de 20 de carate în formă de inimă, evaluat la peste 2,2 milioane de lire sterline, acestea au fost împachetate individual și plasate într-o pungă încuiată care trebuia să fie păstrată în seiful bijutierului până la primirea plății.

Propriul expert al magazinului a devenit suspicios a doua zi, iar punga a fost supusă unui control cu raze X, iar magazinul nu a descoperit decât șapte pietricele obișnuite.

Lakatos s-a folosit de o diversiune pentru a schimba punga care conținea diamantele cu una identică care conținea pietricele înainte de a fi închisă în seif, potrivit înregistrărilor video ale camerelor de securitate publicate de poliție.

După ce a părăsit magazinul, Lakatos a înmânat geanta cu diamante uneia dintre complicele sale, înainte de a renunța la haina lungă, pălăria și eșarfa pe care le purta ca deghizare și de a se îmbarca într-un tren de mare viteză Eurostar spre Franța.

Ea a fost arestată în baza unui mandat european de arestare în septembrie anul trecut și s-a întors în Marea Britanie pentru a fi judecată.

Doi bărbați care au lucrat cu Lakatos au pledat anterior vinovați de conspirație pentru furt și au fost condamnați la 3 ani și opt luni de închisoare. Poliția investighează în continuare implicarea altor două femei.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!

Alephnews.ro


Stirile.eu