Abonare la google news

Ce mare sportivă din România a refuzat 2 milioane de dolari pe vremea comunismului. „Pe mine şi pe soţul meu nu ne-au interesat banii”

Fosta atletă Maricica Puică, dublă medaliată olimpică la JO de la Los Angeles, în 1984, a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în cadrul unei festivităţi organizate joi la Izvorani, înaintea Adunării Generale a COSR.

Distincţia i-a fost oferită de preşedintele COSR, Mihai Covaliu, fosta sportivă fiind aplaudată de membrii COSR, care s-au ridicat în picioare.

Decernarea Colanului de Aur a fost o surpriză pentru fosta atletă, care a fost vizibil emoţionată în timpul şi la finalul ceremoniei.

Ce mare sportivă din România a refuzat 2 milioane de dolari pe vremea comunismului. „Pe mine şi pe soţul meu nu ne-au interesat banii”

„A fost un film numit 16 zile de glorii, cât a ţinut Olimpiada şi această peliculă a fost dedicată pentru şapte sportivi aleşi din toate ţările.

Nu ştiu cum am fost şi eu selectată pentru acel film, vă daţi seama că pentru mine a fost ceva deosebit.

Chiar dacă viaţa era foarte grea, pe noi nu ne-au interesat banii, a fost o ofertă într-adevăr de două milioane de dolari, pe care am primit-o după Olimpiadă, dar pe mine şi pe soţul meu nu ne-au interesat banii.

Dar acum această distincţie valorează mai mult decât două milioane de dolari.

Singurul lucru de care îmi pare rău este că nu se află şi soţul meu printre noi, s-ar fi bucurat şi el pentru această situaţie”, a afirmat Maricica Puică la Izvorani.

Maricica Puică, emoționată: „Sinceră să fiu nici nu am cuvinte să vorbesc în aceste momente”

„Pentru mine a fost mult mai emoţionantă clipa asta, nu mă aşteptam. Sinceră să fiu nici nu am cuvinte să vorbesc în aceste momente, pur şi simplu îţi trece prin faţa ochilor toată viaţa.

Şi mai ales activitatea sportivă. Au fost câţiva ani buni, 24 de ani, a fost greu, dar a fost frumos şi în momentele astea îţi aduci aminte de toată viaţa sportivă. Am văzut Jocurile Olimpice în faţa ochilor când s-a ridicat tribuna şi a început să cânte imnul.

Sincer nu mă aşteptam, nu am ştiut, am fost o surpriză pentru mine şi mă bucur din suflet că suntem apreciaţi.

Eu sper din tot sufletul ca atletismul românesc să revină la momentele acelea, pentru că noi avem sportivi, oameni talentaţi şi sunt convinsă că dacă se va lucra serios şi se va ţine lumea cu adevărat de treabă se vor lua multe medalii”, a mai spus fosta atletă.

Cine este Maricica Puică

Născută la 29 iulie 1950, la Iaşi, Maricica Puică, este una dintre cele mai reprezentative atlete ale sportului românesc, fiind dublă medaliată la Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles, când a cucerit două medalii (aur la 3.000 m şi bronz la 1.500 m).

La Campionatele Mondiale de sală din 1987 (Indianapolis) a cucerit medalia de bronz la 3.000 m, la Campionatele Europene din 1982 (Atena), la cel din 1982 de sală (Milano) şi la cel din 1986 (Stuttgart) – medalii de argint la 3.000 m; la Jocurile Mondiale Universitare de la Sofia – medalie de argint la 1.500 m.

Citeste articolul pe ProSport